Adıyaman’da ekmeğe zam!

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2023 Cuma 6:07 pm - Güncelleme: 11 Ağustos 2023 Cuma 6:07 pm

Ekmekte üretim maliyetlerinin artması sonrası Adıyaman’da da ekmek ve pideye zam geldi. Zammın yarından itibaren uygulanacağı duyuruldu.

Adıyaman Fırıncılar Odası, ekmek üretim maliyetinin artmasıyla Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na ekmek fiyatlarının artması için başvuruda bulundu. Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği, Ticaret İl Müdürlüğü, Belediye, Tarım ve Orman Müdürlüğünden görevlilerin oluşturduğu komisyon esnafın zam talebini görüştü.

İstanbul’da ekmeğe zam

ZAM KARARI VERİLDİ

Ekmeğin 7,50 TL olması yönündeki talebi değerlendiren komisyon üyeleri ekmeğin 7 TL olmasına karar verdi.

5 TL olan 200 gram pide 7 TL, 5 TL olan 210 gram somun ise 220 gram olarak 7 TL’ye satılacak. Komisyonun aldığı karar Ticaret Bakanlığı tarafından onaylandı. Ekmek 12 Ağustos tarihinden itibaren yeni fiyattan satılacak.

“EKMEK MALİYETLERİNİN ARTMASINDAN DOLAYI”

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ziya Duranay, komisyonun aldığı kararın 12 Ağustos tarihinde uygulanacağını belirterek, “Çevre illerde ekmek rayiç bedelleri ve ekmek maliyetlerinin artmasından dolayı fırıncı esnafının talebini olumlu karşıladı. Ekmek fiyatları hem tüketicimize fazla yük olmayacak hem de fırıncı esnafımızın emeğinin azda olsa karşılığı olacak şekilde belirlendi” dedi.