ADD’den Atatürk’e yapılan çirkin saldırıya suç duyurusu

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2024 Salı 3:05 pm - Güncelleme: 20 Ağustos 2024 Salı 3:05 pm

Haber: Haber Merkezi

Atatürkçü Düşünce Derneği, Atatürk’e hakaret eden sosyal medya kullanıcısı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), sosyal medya platformlarında laik, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden kullanıcı hakkında suç duyurusunda bulundu. Dernek, bu çirkin saldırıya karşı tepkisini dile getirerek, olayın basın ve kamuoyuna duyurulduğunu açıkladı.

ATATÜRK’E HAKARET İÇEREN PAYLAŞIM

X isimli sosyal medya platformunda ‘Yavuz43Kaan’ adlı kullanıcı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e karşı açıkça hakaret içeren bir paylaşım yaptı. Kullanıcı, ‘Atatürk denen p*ç ve onu sevenler ne Türk ne de Müslümandır’ şeklinde bir ifade kullanarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef aldı.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ HAREKETE GEÇTİ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e karşı yapılan bu çirkin saldırının ardından Atatürkçü Düşünce Derneği harekete geçti. Dernek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Atatürk’e yönelik yapılan bu hakaretlerin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak; “Kurtarıcımız, kurucumuz ve değişmez önderimiz Büyük Atatürk’e hakaret eden Yavuz Kaan adlı şahıs hakkında suç duyurumuzu basınımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerini kullandı.

 

ADD, hakaret içerikli paylaşımlara karşı gerekli yasal süreçlerin başlatılacağını belirtti. Dernek, Atatürk’e yapılan saldırılara karşı toplumun her kesiminden destek beklediklerini ve bu tür eylemlerin cezasız kalmayacağını ifade etti.

 

FETÖ’nün ‘Atatürkçü’ diye fişlediği Albay, Tuğgenerallik beklerken emekli edildi

 

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ