ADD’den Altılı Masa açıklaması

Yayın tarihi: 24 Kasım 2022 Perşembe 11:48 am - Güncelleme: 24 Kasım 2022 Perşembe 11:50 am

Atatürkçü Düşünce Derneği, Altılı Masa’ya ilişkin açıklama yaptı. Altılı Masa‘nın üyeleri CHP, DP ve DEVA ile görüşme yapıldığının belirtildiği açıklamada, “Siyaset kurumundan tek beklentimiz, ciddi sorunlarla boğuşan milyonlarca yurttaşımıza umut olacak, yüzlerini güldürecek politikalar üretmesi” denildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nden (ADD) “Basına ve Kamuoyuna” başlığı ile yayımlanan yazılı açıklamada, derneğin 23 Nisan 2022’de Ankara’da düzenlediği Büyük Cumhuriyet Buluşması’na dikkat çekildi. Bu buluşmada ise Yeniden Atatürk Cumhuriyeti Manifestosu’nu kamuoyu ile paylaşıldığı belirtildi.

“CHP, DP VE DEVA İLE GÖRÜŞTÜK”

Açıklamada, söz konusu manifestolarını bizzat sunmak için Altılı Masa partilerinin genel başkanlarından randevu istediklerini ve bu süreçte CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, DP Lideri Gültekin Uysal ve DEVA Lideri Ali Babacan ile görüştükleri aktarıldı. Altılı masanın diğer siyasi partilerinin genel başkanlarından da randevu talebinde bulunduklarını belirten ADD; İYİ Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi genel başkanlarıyla da randevu verilmesi halinde görüşeceklerini bildirdi.

“BEKLENTİMİZ YURTTAŞLARIN YÜZLERİNİ GÜLDÜRECEK POLİTİKALAR ÜRETİLMESİ”

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Siyaset kurumundan tek beklentimiz, ciddi sorunlarla boğuşan milyonlarca yurttaşımıza umut olacak, yüzlerini güldürecek politikalar üretmesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olma niteliğini güçlendirmesi, Ulusumuzu hak ettiği yere, muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşımasıdır. Bizce bu ancak; yeniden Atatürk’ün akıl ve bilim yoluna girmek, devleti namus ve liyâkatla, hukuk ve adaletle yönetmekle mümkündür.

Ülkemizin en yaygın ve etkin Demokratik Kitle Örgütü olan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin varlık nedeni ve temel görevi ulusumuzun tüm sorunları ile ilgili fikir ve politikalar üretmek, bunları muhatapları ve kamuoyu ile paylaşmaktır. Görevimizi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.

Görüşme talebimize olumlu yanıt veren Sayın Genel Başkanlara teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz”

İşte Altılı Masa’nın hazırladığı ‘Anayasa Taslağı’nın kritik maddeleri