Adaylık düğümü çözüldü! DEM Parti İstanbul’da seçime giriyor

Yayın tarihi: 20 Şubat 2024 Salı 6:20 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2024 Çarşamba 1:37 am

DEM Parti‘nin İBB adaylığı başvurusunun zamanında yapılmadığı iddia edilirken, belirsizlik akşam saatlerinde sona erdi. YSK, başvurunun saat 16.55’te yapıldığı ve saat 17.14’te incelemenin tamamlandığını açıkladı. Buna göre, DEM Parti, herhangi bir itiraz yapılmaması durumunda seçimlere girebilecek.

Türkiye’de 31 Mart’ta düzenlenecek yerel seçimlerde yarışacak adayların listeleri dün Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edildi. Listelerin teslim edilmesinin ardından sosyal medyada DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının listesini YSK’ye teslim edemediği iddia edildi. Bu iddianın ardından DEM Parti’de İstanbul adaylığı başvurusu belirsizliğe büründü.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için YSK’ya liste bildirmekte geç kalındığı iddiasını TELE1’e yaptığı açıklamayla yalanladı. Doğan, “Başvuru yapıldı. İddialar asılsızdır” dedi.

DEM’Lİ FIRAT: BAZI EVRAKLARDA EKSİK OLDUĞU DİLLENDİRİLDİ

TELE1’e konuşan DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat ise, “Bizim yetkili arkadaşlar YSK’ya gidiyorlar, evrakları teslim ettiklerinde bazı evrakların eksik olduğunu dillendiriyorlar. Bunlar evrakları tamamlamaya gidip geri geldiklerinde 1 dakikalık bir zamanla geç geliyorlar. Ama evraklar veriliyor, kayda evraklar da giriliyor. Sadece bazı evraklarda eksiklik olduğunu dillendiriyor, yetki belgesi ile ilgili bir sorun oluşuyor” dedi.

SEZAİ TEMELLİ: YOLDA BİR KAZA VAR ONDAN DOLAYI GECİKME OLMUŞ

Olayla ilgili olarak Habertürk’e konuşan DEM Grup Başkanvekili Sezai Temelli, “Başvuru 16.55’de yapıldı. Seçim kurulu başkanı kabul etmiyor onunla ilgili itirazlarımız devam ediyor biraz geç kalmışız bir trafik meselesi nedeniyle. Yolda bir kaza var ondan dolayı gecikme olmuş ama beşe beş arkadaşlarımız ordaymış. Şu anda itirazlarımız devam ediyor niye kabul edilmiyor biz de anlamıyoruz. Bizden kaynaklı bir şey yok sonuçta beşe kadar süre vermişler biraz gecikmeli dikkate alması lazım 16.55’te arkadaşlarımız binaya girmişler. Şu anda net bilgiyi biz de alamıyoruz. İstanbul’da itirazımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

DEM AVUKATLARI: BAŞVURU SÜRESİNDE HİÇBİR PROBLEM YOK

İl Seçim Kurulu’ndan ayrılan DEM Parti Avukatları, Gazetecilerin, “Başvurunuz kabul edildi mi?” sorusu üzerine “Kabul edildi bir problem yok. Başvuru süresinde hiçbir problem yok” dedi.

DEM PARTİ: SPEKÜLASYONLARA KULAK ASMAYIN

DEM Parti, söz konusu belirsizlikle ilgili resmi sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, başvuruyla ilgili tutanak yer alırken, “Spekülasyonlara kulak asmayın” denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Spekülasyonlara kulak asmayın. İstanbul Büyükşehir Belediye Eş başkan adaylarımız Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepimize kolay gelsin. Yolumuz açık olsun.”

DEM Parti’den Esenyurt’ta CHP ile “kent uzlaşısı” açıklaması! Yeni bölgeler olacak mı?

DEM Parti’nin Ankara adayları belli oldu! ‘Kent uzlaşısı’ vurgusu

Kaynak: TELE1