Adanalı ABD’ye kafa tuttu

Yayın tarihi: 22 Ocak 2020 Çarşamba 4:19 pm - Güncelleme: 22 Ocak 2020 Çarşamba 5:00 pm

Türk Harp-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, İncirlik Üssü’nden işçi çıkarma girişimine sert tepki gösterdi. Akalın, “ABD her yerde savaşır ama burada savaşamaz” diyerek kafa tutu.

ABD firması Vectrus’un, İncirlikte çalışan 424 kişiyi işten çıkarma girişimi, Türk Harb-İş Sendikası’nı harekete geçirdi. Sendikanın Adana şubesi, üste çalışan 890 Türk işçiden 424’ünün işten çıkartılacağına yönelik bilginin kendilerine ulaştığını belirterekToplu İş Sözleşmesi görüşmeleri öncesinde böyle bir karara karşı direneceklerini kaydetti.

Şube Başkanı Erdal Akalın, “Umarız ki ABD’li işveren Vectrus bu davranışından vazgeçer. İş barışını karşılıklı olarak sürdürürüz” açıklamasında bulundu. ABD’nin Ortadoğu’daki tutumunun Türkiye’de sergilenmesinin mümkün olmayacağını vurgulayan Akalın iş barışını bozacak hareketlere müsaade edilmeyeceğini kaydetti.

İncirlik Hava Üssü’nde ABD’li işveren Vectrus şirketi, 20 Şubat tarihine kadar savunma sanayinde çalışan 32’si kadın toplam 424 işçinin işten çıkartılacağını Türk Harb-İş Sendikası’na ve bölge çalışmaya bildirdi. Firmaya ait 890 Türk işçinin çalıştığı üstte 424 işçinin çıkartılması Amerika’nın Türkiye, Suriye ve Irak’taki operasyonlarını küçültmeye başladı sorusunu da akıllara getirdi. İncirlik üssünde 2 bin 500 civarı asker bulunuyor ve Türk personel ütü, yemek ve temizlik gibi işlemlerini gerçekleştiriyor.