Adana’da yüzlerinde maske ellerinde bıçak ve sopalarla yürüyen grup sınır dışı edildi!

Yayın tarihi: 7 Ocak 2022 Cuma 7:50 pm - Güncelleme: 8 Ocak 2022 Cumartesi 2:21 am

Suriyeli bir grup genç Adana sokaklarında ellerinde sopa ve döner bıçaklarıyla yürürken çektiği görüntüler büyük yankı uyandırdı. Suriyeli grup polisler tarafından gözaltına alındı.

Adana’nın Seyhan ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde çekilen görüntülerde yüzleri maskeli Suriyeli olduğu iddia edilen grubun ellerinde silah, sopa ve döner bıçaklarıyla yürüyüş yaptığı görülüyor. Tiktok’ta 2 gün önce paylaşılan videonun arka fonunda ise “Kurtlar Vadisi” dizisinin müziği çalıyor. Sosyal medyada yayılan videoya vatandaşlar ve siyasilerden de birçok tepki geldi.

Videonun ardından polis ekipleri harekete geçti. Videodan belirlenen şüphelilerden önce 8’i sonra tamamı polis tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Olayla ilgili inceleme sürerken, videoda yer alan diğer şüpheliler ise aranıyor.

GERİ GÖNDERME MERKEZİNE TESLİM EDİLDİLER

Adana Valiliği, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere ver verdi:

“Bugün bazı sosyal medya hesaplarında ‘Suriyelilerin ellerinde sopa ve palalarla Adana sokaklarında dolaşırken görüntüleri’ şeklinde servis edilen paylaşımlara ilişkin açıklama yapılması gereği duyulmuştur. İki gün önce çiftliklerde çalışmak üzere sabah saatlerinde işe giden bir grup, ellerinde sopalarla kendi arasında tartışmış, olay çalışacakları tarlaların yakınındaki mahallede meydana gelmiştir. Olaya karışan kişilerin tamamı yakalanmış olup, haklarında hukuki süreç yürütülmek suretiyle Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edilmişlerdir.”

“KABUS GERÇEK OLMAYA BAŞLADI”

Eski MHP milletvekili Sinan Oğan görüntüleri paylaşarak “Bu Suriyelilerin elinde sopalar, palalar organize bir şekilde Adana sokaklarında yürüdükleri iddia ediliyor. Eğer görüntü doğruysa, bunlar gerçekten Suriyeli ve burası da Türkiye ise yıllardır uyardığımız kabus artık gerçek olmaya başladı demektir…” ifadelerini kullandı.