Adana’da yangın söndürme helikopteri düştü

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2024 Cuma 5:17 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2024 Cuma 7:22 pm

Adana‘nın Kozan ilçesinde çıkan yangına havadan müdahale sırasında su alan helikopter baraj gölüne düştü. Helikopterdeki mürettebatın yüzerek kurtulduğu bildirildi.

Adana’nın Kozan ilçesinde saat 16.00 sıralarında Kızlarsekisi Mahallesi’nde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Havadan müdahale için gönderilen yangın söndürme helikopteri, Göksu Çayı üzerindeki Gökdere Köprü Barajı’ndan su alırken bilinmeyen bir nedenle düştü.

5 KİŞİ YÜZEREK KURTULDU

Helikopterde bulunan 5 kişilik mürettebatın düştüğü barajdan yüzerek kurtulduğu bildirildi. Bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri de sevk edildi. 5 kişilik mürettebatın durumunun iyi olduğu kaydedildi.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

OGM’nin resmi X hesabından kırıma ilişkin yapılan açıklama şöyle:

“Adana’nın Kozan İlçesinde 15.45’de başlayan orman yangınına müdahale etmek için çalışmalarını yürüten ve Genel Müdürlüğümüz tarafından kiralık olarak kullanılan Mi-8 tipindeki helikopter, 16.20 sularında Göksu Çayı üzerinde bulunan Gökdere Barajı’ndan su aldığı esnada bilinmeyen bir nedenle kırıma uğramıştır. Helikopterde bulunan 3’ü Rus uyruklu toplam 5 mürettebat yaralı olarak kurtulmuştur. Mürettebatımıza ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, orman yangınlarıyla mücadelemizde destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz.”

Adana’da ceviz büyüklüğünde dolu yağdı, tarım arazileri zarar gördü

Adana, yangın, kozan

Adana’nın Kozan ilçesinde çıkan yangına havadan müdahale sırasında su alan helikopter baraj gölüne düştü. Helikopterdeki mürettebatın yüzerek kurtulduğu bildirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ