Adana’da sıcak gece! CHP’li avukatlar dışarı çıkarılmaya çalışıldı

Yayın tarihi: 3 Nisan 2019 Çarşamba 2:19 am - Güncelleme: 3 Nisan 2019 Çarşamba 2:19 am

Adana’nın Yüreğir İlçesi’nde CHP’nin seçim sonuçlarına yaptığı itirazda yeni bir gelişme yaşandı.

Adana’nın Yüreğir İlçesi’nde CHP‘nin seçim sonuçlarına yaptığı itirazda yeni bir gelişme yaşandı.

AKP Ümraniye’de yaptığı itirazı geri çekti

CHP’nin itirazları sonucu Yüreğir İlçe Seçim Kurulu (Yüreğir Kültür Merkezi’nin içinde) sabah oyların yeniden sayılmasına karar vermişti.

Yüreğir İlçe Seçim Kurulu’nda oy torbalarının bulunduğu odanın önünde nöbet tutan CHP’nin gözlemci avukatları Adana Emniyet Müdür Yardımcısı olduğu iddia edilen emniyet personelinin talimatıyla binadan dışarı çıkarılmak istendiği iddia edildi.

CHP’nin Yüreğir Belediye Başkan adayı Kamuran Karaca, CHP’li avukatlar ve partili yöneticiler Yüreğir İlçe Seçim Kurulu’nda oy torbalarının olduğu salonun önünden ayrılmamak için direndi.

YÜREĞİR’DE FARK BİNE İNDİ

YSK’nın ilk açıkladığı resmi olmayan sonuçlara göre 3500 olan oy farkı CHP’nin incelemeleri sonucu 1000 oya kadar düşmüştü. Sabah yapılacak oy sayımının ardından Yüreğir’i CHP’nin kazanmasının sürpriz olmayacağı ifade ediliyor.

Adana’nın CHP’nin avukatlarından Ahmet Orkun Parsak, Yüreğir İlçe Seçim Kurulu’nda yaşanan gelişmeler hakkında www.gercekgundem.com’a açıklama yaptı.

Avukat Orkun Parsak’ın açıklamaları şöyle:

“3 saat önce Adana İl Emniyet Müdürü ile yaptığı görüşmemizde bize içeride AKP’nin ve CHP’nin avukatlarının ve başkan adaylarının nöbetleşe durabileceği bilgisi verildi.

CHP’Lİ AVUKATLARA: EMNİYET KUVETİYLE ÇIKARMAYI BİLİRİM

Daha sonrasında rütbesini bilmediğimiz bir emniyet personeli (Adana Emniyet Müdür Yardımcısı olduğu ifade ediliyor) tarafından kültür merkezini terk etmemizin bilgisi verildi. Bu kararın hukuka ve YSK’nın kararlarına aykırı olduğunu belirtmemize rahmen kendisi “Siz burayı terk etmezseniz, ben sizi emniyet kuvvetiyle çıkarmayı bilirim. Bu konuda yeterli sayımız var. İzin vermediğimiz bir kişiyi bile burada bırakmayız” dedi.

“BURAYI TEMİZLEYECEĞİZ”

İçeride sadece birer kişi kalabilir. CHP’nin avukatlarının itirazları üzerine “Biz gereken önlemleri alacağız. Burayı temizleyeceğiz” dedi. Şu ana içeride durmaya devam ediyoruz. Emniyet personeli sürekli olarak binanın içinden çıkmamızı belirtiliyorlar.

“ADANA VE YÜREĞİR HALKININ OYLARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Biz sabah oylar sayılana kadar oy torbalarının bulunduğu odanın kapısında nöbet tutacağız. Adana ve Yüreğir halkının oylarına sahip çıkacağız. Vatandaşlarımızın bize emanet ettiği helal oylarımızın bekçisi olacağız.”

YÜREĞİR’DE UZLAŞI

CHP Adana Gençlik Kolları Başkanı Avukat Güven Özdemir, Yüreğir İlçe Seçim Kurulu’nda yaşanan gerginliğe ilişkin www.gercekgundem.com’a son bilgileri paylaştı.

“YÜREĞİR İLÇE SEÇİM KURULUNUN ÖNÜNDE NÖBETTEYİZ”

Avukat Güven Özdemir yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Gece saat 02:00’ye kadar Yüreğir İlçe Seçim Kurulu’nda yaklaşık 50 kadar avukat ve partilimizle birlikte nöbet tuttuk. Yaşanan gerginlik sonrası diğer partilerle uzlaşı sağlandı. Her partiden 1. bölge ve 2. bölge seçim kuruluna birer tane ve kamera gözlem odasına da bir tane olmak üzere 3 tane gözlemci yerleştirildi. Sorun bu şekilde uzlaşıyla çözüldü.

Oluşabilecek herhangi bir olumsuz duruma müdahele edebilmek için sabah oy torbalarının açılıp, oy sayımına geçilene kadar avukatlar ve partililerimizle birlikte Yüreğir İlçe Seçim Kurulu’nun önünde nöbetteyiz. Adanamızın içi ferah olsun, biz burada Adana’nın iradesine sahip çıkacağız.”