Adana’da pazar günü başlayan yangında söndürme çalışmaları sürüyor

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2020 Salı 1:50 am - Güncelleme: 25 Ağustos 2020 Salı 1:51 am

Adana’da pazar günü başlayan ve halen devam eden orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor. Havanın kararması nedeniyle havadan müdahale durduruldu. Evleri yananları ise kalan eşyalarını kurtarmaya çalışıyor.

Adana’nın Kozan ilçesinde devam eden orman yangınına havadan müdahaleye ara verildi.

Kuyubeyli Mahallesi’ndeki ormanlık alanda, pazar günü öğlen saatlerinde farklı noktalarda başlayan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangına gün boyunca 2 uçak, 19 helikopter, 35 iş makinesi, 153 arazöz ve 750 personel müdahale etti.

Havanın kararmasının ardından helikopter ve uçakla müdahaleye ara verilen çalışmalar, karadan devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de bölgedeki çalışmaları gece boyunca inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Sabah havanın aydınlanmasıyla yangına havadan müdahaleye de yeniden başlanacağı belirtildi.

‘EŞYALARIMA ÜZÜLMEDİM, TAVUKLARIMA BİR ŞEY OLACAK DİYE KORKTUM’

Kuyubeyli Mahallesi’nde evleri yananlar ise kalan sağlam eşyalarını başka yere taşıyor. Yangının başlangıcına tanıklık eden Seyfullah Farsak, jandarma ekiplerinin dün gelerek evi hemen tahliye etmelerini istediğini söyledi.

Evden hiçbir eşya almadan çıktıklarını dile getiren Farsak, “Bugün geldiğimizde benim kullandığım barakam ve içindeki tüm eşyalarım yanmış. Evimizin de dış cephesi biraz yanmış ve camlarımız patlamış. Çok şükür canımıza bir şey gelmedi. Evdeki eşyaları alıp Kozan’daki diğer evimize geçtik. Allah beterinden korusun inşallah” dedi.

Evi ve barakası yanan İbrahim Özdemir de “Sabah evimize geldiğimizde evimizin bir kısmının ve barakanın tamamen yandığını gördük. Biz de içeride sağlam kalan eşyaları yükleyip Kozan’a gidiyoruz. Canımıza bir şey olmamasına seviniyoruz. Ne zaman buraya döneriz bilmiyoruz.” diye konuştu.

Yangında evi zarar gören Nurten Özdemir ise yanan eşyaları için hiç üzülmediğini söyledi. Özdemir, “Evimdeki eşyalarımın yanmasına değil en çok beslediğim tavuk ve civcivlerime bir şey olacak diye korktum. Allah’a şükür bir şey olmamış. Onlar da can ne de olsa. Eğer bu yangını birileri bilerek çıkardıysa Allah onları bin beter etsin. Nasıl kıydınız bu kadar ağaca, böceğe, hayvana? Nasıl hesap vereceksiniz, yazık değil mi bu kadar cana?” ifadelerini kullandı.