Adana’da koronavirüs hastalarına özel ‘pozitif taksi’

Yayın tarihi: 28 Eylül 2020 Pazartesi 11:20 am - Güncelleme: 28 Eylül 2020 Pazartesi 11:20 am

Adana’da Seyhan Belediyesi koronavirüs testi pozitif çıkan ve virüs şüphesi taşıyanların hastaneye ulaşımını sağlamak için “Pozitif Taksi” ismini verdiği özel araçları hizmete sundu.

Seyhan Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, koronavirüs salgınında Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve Adana İl Pandemi Kurulunun aldığı kararlara paralel hizmet üreterek halk sağlığının korunması için “Pozitif Taksi” hizmeti uygulamaya konuldu.

Belediyeye bağlı Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek özel araçlarla, birlikte yaşadığı veya çalıştığı kişilerde koronavirüs testi pozitif çıkan ve durumundan şüphelenilen kişilerin hastanelere toplu taşıma araçlarıyla gitmesinin önlenmesi hedefleniyor.

“Pozitif Taksi”den faydalanmak isteyenlerin, temas ettiği kişilerin koronavirüs testinin pozitif çıktığını belgeleyerek 0322 431 59 33 telefondan talepte bulunması gerekiyor.

STERİL ARAÇLA EVDEN HASTANEYE GÖTÜRÜLECEK

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, şüphe durumunda bireylerin kimseyle temas etmeden steril araçla evinden hastaneye götürülmesini amaçladıklarını belirterek şunları söyledi:

“Pandemi şartlarına uygun olarak dizayn edilen ‘Pozitif Taksi’ her kullanımdan sonra sterilize edilecek. Esas olan halkımızın maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami derece uyarak virüse yakalanmamasıdır. Ancak salgın gerçeğini de dikkate alarak ‘pozitif’ vakalarla sağlıklı insanlarımızı birbirinden uzaklaştırmak gerekiyor” ifadesini kullandı.