Adana’da arkadaşa pusu

Yayın tarihi: 14 Mart 2022 Pazartesi 12:04 pm - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 12:05 pm

Adana’da sokakta uğradığı saldırıda hayatını kaybeden 23 yaşındaki Ramazan Tutal’ı mahalle arkadaşı Bilal Kırmızıgül’ün öldürdüğü ortaya çıktı. Kırmızıgül, Tutal’ın tıraş olmasını beklemiş.

Adana’nın Yüreğir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan Ramazan Tutal, 7 Mart günü saat 15.30 sıralarında tıraş olmak için Çukurova Caddesi’ndeki berbere gitti. Tıraş olduktan sonra berberden çıkan Ramazan Tutal, sokakta yürürken, kimliği belirsiz kişinin silahlı saldırısına uğradı. Göğsüne, bacaklarına ve kollarına isabet eden mermilerle yaralanan Ramazan Tutal, kanlar içinde kaldı, şüpheli ise kaçtı. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Ramazan Tutal, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

KAVGA ETMİŞLER

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın ardından kaçan şüpheliyi belirleyip, bulmak için harekete geçti. Mahallede araştırma yapan cinayet dedektifleri, Ramazan Tutal’ın olaydan 1 gün önce arkadaşı Bilal Kırmızıgül ile tartışıp, kavga ettiklerini belirledi. Arkadaşının Dedekorkut Mahallesi’ndeki evinde saklandığı tespit edilen Bilal Kırmızıgül, adrese düzenlenen baskınla yakalandı.

FOTOĞRAF ÇEKTİRMİŞLER

Gözaltına alınıp, emniyete götürülen Bilal Kırmızıgül, sorgusunda cinayeti itiraf etti. Olay günü Ramazan Tutal’ı berberde gördüğünü ve tıraş olmasını bekleyip, çıktıktan sonra da vurduğunu anlatan Bilal Kırmızıgül, “Ramazan 1 gün önce çıkan kavgada beni dövdü. Eve döndükten sonra telefonla arayıp ‘Yanıma gel, seninle görüşeceğiz’ dedi. Gitmeyince de aileme küfretti, guruma dokundu” dedi.

Arabayla çarpıp öldürdüğü kadına günlerce tecavüz etti