Adana’da peş peşe depremler

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2023 Salı 8:54 am - Güncelleme: 25 Temmuz 2023 Salı 1:05 pm

Adana’nın Kozan ilçesinde saat 08:44’te 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremin ardından en büyüğü 3,2 olmak üzere 11 artçı meydana geldi. Saat 11:05 civarı da 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. 8 kişinin yüksekten atlama nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verdiği bilgiye göre, Adana’nın Kozan ilçesinde 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 08.44’te meydana gelen depremin derinliği ise 11.27 km olarak kaydedildi. Deprem, çevre illerden de hissedildi.

YÜKSEKTEN ATLAYAN 8 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından “Bu sabah meydana gelen Adana Kozan merkezli depremde Adana’da 2 kişi yüksekten atlama ve eşya düşmesine, Osmaniye’de ise 6 kişi yüksekten atlama ve düşmeye bağlı olarak olaydan etkilenmiştir. Depremden etkilenen kişiler, olay yerine görevlendirilen 8 ambulans ile hastanelere nakledilmiştir. Hastalarımıza ve depremden etkilenen halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” açıklamasını yaptı.

ZEYDAN KARALAR’DAN AÇIKLAMA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptığı açıklamada  “Merkezde bize gelen haber yok sadece Kozan’da bir kaç ağırın zarar gördüğü haberi geldi şu anda olumsuz bir şey yok” dedi.

ADANA VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Adana Valisi Süleyman Elban ise “İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum yok. Taramalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

TOZ BULUTU OLUŞTU

Adana’nın Kozan ilçesinde saat 08.44’te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin hemen ardından ilçenin bazı kesimlerinde de toz bulutu oluştu. Deprem nedeniyle kayalıklardan kopan taşların Kozan-Feke kara yoluna devrilmesi sonucu yol ulaşıma kapandı.