Adana Gibi Başkan halka verdiği sözleri birer birer yerine getiriyor

Yayın tarihi: 28 Haziran 2021 Pazartesi 7:38 pm - Güncelleme: 28 Haziran 2021 Pazartesi 7:38 pm

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın dört bir yanını ilçe ilçe, mahalle mahalle, köy köy gezerek halkla buluşuyor, sorun dinliyor, hizmetleri yerinde inceliyor, yapılanları ve yapılacakları anlatıyor, yeni projelerin temellerini atıyor.

İki gün boyunca Tufanbeyli ilçesinde ve köylerinde sürdürdüğü yoğun temasların, incelemelerin ve 64 kilometrelik içme suyu şebekesi temel atma töreninin ardından Sarıçam ilçesine dönen Başkan Zeydan Karalar, 40 dönümlük bir parkın ve 200 çocuk kapasiteli kreşin temelini attı.
Sarıçam İlçesi Çarkıpare Mahallesi’ndeki park temel atma törenine Başkan Zeydan Karalar’la birlikte, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Millet İttifakı’na mensup siyasi partilerin il-ilçe başkan ve yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri, CHP Adana, Tekirdağ ve Bursa milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Sarıçamlılar katıldı.

HALKIN PARASINI İYİ KULLANARAK HALKA HİZMET YAPIYORUZ

40 bin metrekare üzerinde kurulacak parkın özellikleriyle ilgili bilgi aktaran Başkan Zeydan Karalar, park içinde yer alacak ve kendi kendini temizleyecek biyolojik göletin bir ilk olacağını belirterek, pandemi döneminde parkların, açık alanların öneminin daha fazla hissedildiğini ifade etti. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin enerji ihtiyacının, yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisiyle karşılamak için yoğun çalışma yapıldığını anlatan Başkan Zeydan Karalar, böylece hem küresel ısınmaya karşı mücadele edilmiş olunacağını, hem de şu anda elektrik için ödenen paranın halka hizmete aktarılacağını açıkladı. Başkan Zeydan Karalar, Sarıçam İlçesi’nin iyi düzenlenmeyle cazibe merkezi olma potansiyeli bulunduğunu, bunu hayata geçirmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını anlattı. Başkan Zeydan Karalar, yönetim anlayışlarındaki farklılığa vurgu yaptı ve halkın parasını iyi kullanarak, hizmete aktardıklarını, bunu her geçen yıl daha iyi yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

ŞEHİRLERİMİZ BÖYLE HİZMET GÖRMEDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak park temel atma töreninde, “Sarıçam Sarıçam olalı böyle hizmet görmedi” sloganına uygun olarak, Sarıçam da, Adana da, İstanbul, Ankara, İzmir, Tekirdağ ve CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın görev yaptığı şehirler de böyle hizmet görmedi” dedi.
Faik Öztrak, “Bizim belediyelerimiz halka dokunan güzel işler yapıyorlar. Zeydan Başkan’a güzel yatırımları için, halka dokunan hizmetleri için teşekkür ediyoruz. İnsanlarımızın yüzünü güldürecek yatırımları için teşekkür ediyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından parkın temeli atıldı.
Park temel atma töreninin ardından ardından Sarıçam İlçesi Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde kreş temel atma töreni gerçekleştirildi.

KADINLARIMIZIN ÇALIŞABİLMESİ İÇİN YENİ KREŞLER YAPILACAK

724 metrekare alanda kurulacak kreşte, yaklaşık 200 çocuğun eğitim alacağını, 20 civarında da okul öncesi eğitimcinin görev yapacağını ifade eden Başkan Zeydan
Karalar, “Kreşler kadınlarımızın çalışabilmesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; kadının ve erkeğin ülkenin gelişimine birlikte katkı sağlaması konusundaki hassasiyetine uygun davranılabilmesi açısından büyük önem taşıyor. Kadınlarımız ekonomik açıdan güçlü olmalı ve üretime katkı sağlamalı. Ancak bu yapılırken çocukların kreşi için ödenen paralar, kadınının çalışabilmesinin önündeki önemli bir engel. İşte bunun için Adana’da 12 kreş yapmayı planlıyoruz. İkinin temelini Kozan’da atmıştık. Şimdi Sarıçam’da temel atıyoruz. Yenilerini de yapacağız. Sarıçam ilçemizin sorunlarını çözüyoruz ve hizmeti yoğunlaştırmaya devam edeceğiz. Bizim parayı kullanma biçimimiz farkı. Pandemide gelirler düşmesine ragmen halka hizmeti, mağdur kesimlere verdiğimiz desteği artırdık. Bizim yönetimimizin derdi halka hizmettir. Halka hizmet edebilmek, işçimizin maaşını zamanında ödeyebilmek için alnımızın damarı çatladı ama başardık. Sarıçam yeni bir yerleşim bölgesi ve yollar, parklar, kreşler yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

FAİK ÖZTRAK, “İYİ Kİ VARSIN ZEYDAN BAŞKAN VE İYİ Kİ BU HİZMETLERİ YAPIYORSUN.”

Faik Öztrak da anaokulu ve kreşin çocuk gelişimine katkısının, üniversiteden daha fazla olduğunu bilim insanlarının açıkladığını belirterek, kadınların çalışabilmesi için kreşlerin çok önemli olduğunu kaydetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kreş yapımı konusunda belediyelere hassas davranma çağrısı yaptığını vurgulayan Faik Öztrak, şunları söyledi: “Zeydan Başkanım iyi ki varsın. İyi ki ülkeye bu yatırımların nasıl yapılabileceğini gösteriyorsun.”

PORTAKAL ÇİÇEĞİ PARKINDA MUSTAFA ÖZARSLAN KONSERİ

Başkan Zeydan Karalar, Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve temel atma törenlerine katılan heyet, daha sonra Yüreğir ilçesinde halkın hizmetine sunulan Portakal Çiçeği Parkı’nda gerçekleştirilen Mustafa Özarslan konserine katıldı.
Mustafa Özarslan, birbirinden güzel parçaları ve müthiş yorumuyla Adanalılara birbirinden güzel türküler ve parçalar seslendirdi..

TEMELİ ATILAN PARK VE KREŞLE İLGİLİ TEKNİK AYRINTILAR

Sarıçam İlçesi Çarkıpare Mahallesi’ndeki 40 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek parkın içerisinde 1560 m2 kendi ekosistemindeki bitkiler ve faydalı bakteriler sayesinde hiçbir kimyasala gerek kalmadan kendi kendini temizleyen biyolojik gölet bulunmaktadır. Çocuklara yönelik macera parkı, trafik eğitim parkuru, keyifle alanı kuşbakışı gezebilecekleri hava bisikleti, bisiklet parkuru, spor sahaları, fitness alanı ile koşu parkuru bulunmaktadır. Otopark üzerine kurulacak güneş santrali ile tüm parkın elektrik enerjisi ihtiyacı, yenilenebilir enerji kaynağından sağlanacaktır. Akıllı direkler (sıcaklık, nem, hava, kalitesi ölçen, ayrıca engelli araçları için sarj üniteleri, acil durumlar için panik butonları, wi-fi, hoparlör sistemi) bulunmaktadır.

SARIÇAM KREŞI

Sarıçam Kreşi yaklaşık 724 metrekare, 6 sınıflı, tam donanımlı, etkinlik alanları ve iç bahçeleriyle minik yavrularımıza hizmete hazırlanıyor.
6 sınıf, idari bölümler, yemekhane, revir, çamaşırhane, temizlik odası, açık oyun ve etkinlik alanı, kapalı etkinlik alanı, engelsiz erişime uygun, tek katlı yapı.