Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ekmeklerini dağıtan 3 kişi gözaltına alındı

Yayın tarihi: 27 Nisan 2020 Pazartesi 6:35 am - Güncelleme: 27 Nisan 2020 Pazartesi 6:35 am

CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi’nin gönderdiği bedava ekmekleri dağıttıkları gerekçesiyle 3 kişi gözaltına alınıp serbest bırakıldı.

Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Yunusoğlu Mahallesi’nde dün halka ücretsiz ekmek dağıtıldığı gerekçesiyle 3 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında Hasali Demir, Cumali Sucu ve Camal Demir adlı kişiler gözaltına alınırken, Mevlut Kaya da kent merkezinde olduğu için gözaltına alınmadı. 3 kişi, Doğankent Polis Karakolu’ndaki işlemleri ardından serbest bırakıldı.

Zeydan Karalar: Bana bedava ekmek dağıtamazsın dediler ben de 5 kuruş yaptım

Mezopotamya Ajansı’nın telefonla ulaştığı Mevlut Kaya, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen 3 bin adet ekmeği Yunusoğlu Mahallesi’nde yurttaşlara dağıttıklarını ve şikayet üzerine haklarında gözaltına kararı alındığını söyledi.

CHP: Ekmek dağıtmak suçsa bu suçu işliyoruz

Kaya, “Birileri ekmek dağıttığımız için şikayet etmişler. 3 arkadaşım serbest bırakıldı. Polisler, arkadaşlarımıza ‘hakkınızda şikayet var. Sosyal mesafeyi ihlal etmişsiniz. Ekmek dağıtımı yapabilmek için Yüreğir Kaymakamlığı’ndan izin almanız gerekiyor’ demişler. İşlemlerin ardından arkadaşım serbest bırakıldı. Karakolda tutanak bile tutulmamış. Benim de alınmama gerek kalmadığı ifade edilmiş” dedi.

Ekmek dağıtımı engellenen CHP’li belediyeden yeni seferberlik