‘Adalet Nöbeti’ndeki CHP’lilerle basın toplantısı düzenleyen Ali Mahir Başarır: Yargı sorunları çözer, sorun yaratmaz

Yayın tarihi: 21 Kasım 2023 Salı 10:53 am - Güncelleme: 21 Kasım 2023 Salı 11:15 am

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’de Adalet Nöbeti’nde olan CHP Milletvekilleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Başarır, “Yargıtay’ın verdiği kararla yargıya, yasamaya, halk iradesine bir darbe yapıldı” dedi.

Yargıtay’ın, TİP Milletvekili Can Atalay’a verilen hapis cezası için hak ihlali kararı veren AYM üyelerine suç duyurusunda bulunmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a acil toplantı çağrısında bulunmuş toplantı başlamasına kısa bir süre kala AKP birleşimi iptal etmişti. İptal kararı sonrası CHP Milletvekilleri TBMM’de ‘Adalet Nöbeti’ başlatmıştı.

Adalet Nöbeti’ndeki CHP Milletvekilleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Ali Mahir Başarır’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Yargıtay’ın verdiği kararla hem yargıya hem yasamaya, yani halk iradesine bir darbe yapıldı. CHP grubu olarak 9 Kasım’da Meclis’te adalet nöbeti tutmaya başladık. 276 saattir CHP Grubu adalet nöbeti tutuyor. Meclis iradesine, yargının, hukukun üstünlüğüne saygı duyan bir grup olarak biz bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Biz Anayasa’ya saygı istiyoruz. Biz milletvekilleri Anayasa 81’e göre Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağımız üzerine yemin ettik. Ve bunu Yargı’dan da bekliyoruz. Yargı sorunları çözer, sorun yaratmaz. Yargıtay bir vesayet kurumu gibi en yüksek mahkeme olan AYM’nin kararlarını çiğnemiş ve halk iradesini hiçe saymıştır. Meclis Başkanı’na buradan sesleniyorum, bu sorun en çok parlamentonun. Bu sorunu çözmek zorundasınız. Biz bu eylemi CHP olarak arkadaşlarımızla 276 saattir bu sorunun çözülmesi için yapıyoruz. Meclis sessiz kalamaz, parlamento sessiz kalamaz, Meclis Başkanı sessiz kalamaz. Şu anda dünya Türkiye’yi izliyor. Eğer bir kez Anayasa’yı bir tarafa bırakırsak bu ülkede düzenden, hukuktan bahsedemeyiz. Biz 85 milyonun iradesi için, hukukun üstünlüğü için, anayasal düzenin bozulmaması için bu eylemi yapıyoruz. “

Mahmut Tanal’dan Meclis’teki adalet nöbetini hedef alan Erdoğan’a tepki

 

 

 

Kaynak: TELE1