‘Adalet Nöbeti’ sürüyor! “Arkadaşlarımız için buradayız”

Yayın tarihi: 28 Nisan 2022 Perşembe 8:43 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2022 Perşembe 8:47 pm

Gezi davasında sanıklara verilen cezaları protesto etmek amacıyla Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından başlatılan ‘Adalet Nöbeti’ devam ediyor. TMMOB İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Pınar Giritlioğlu, “Arkadaşlarımız için nöbetteyiz. Onları geri alana kadar nöbetimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Gezi davasında verilen karara karşı çıkan TMMOB ve bağlı odalar, davada “hukukun katledildiğini” ifade ederek ‘Adalet Nöbeti’ başlattı. Gezi davasının karar duruşmasında TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Yüksek Mimar Mücella Yapıcı, Mimarlar Odası Avukatı Can Atalay ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi önceki dönem başkanı Tayfun Kahraman hakkında 18’er yıl hapis cezası verilerek tutuklanmalarını protesto eden meslek örgütü temsilcileri tutuklananlar serbest bırakılana kadar her gün 17.00 ile 20.00 arasında ‘Adalet Nöbeti’ tutacaklarını duyurdu.

Nöbetlerine devam ettiklerini belirten TMMOB İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Pınar Giritlioğlu, TELE1’e yaptığı açıklamada “Gezi Davası’nda hukuksuz hüküm giyen arkadaşlarımız için buradayız. Adalet Nöbeti tutuyoruz. Bütün odalarımızla, meslektaşlarımızla, halkımızla birlikte arkadaşlarımızı geri alana kadar Adalet Nöbeti’ni sürdüreceğiz” diye konuştu.

72 yaşındaki Mücella Yapıcı’nın arkadaşları Adalet Nöbeti’nde