Adalet Bakanı Tunç’tan ‘Sinan Ateş’ açıklaması: O tarafa bu tarafa çekmemek lazım

Yayın tarihi: 26 Haziran 2024 Çarşamba 1:47 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2024 Çarşamba 1:47 pm

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Temmuz’da görülecek Sinan Ateş davası öncesinde açıklamalarda bulundu. Tunç, “Bunu hiçbir tarafa, o tarafa bu tarafa çekmemek lazım. Bundan siyasi sonuç çıkarmak için birtakım manipülasyonlar yapmamak lazım” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP’nin TBMM’deki Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tunç, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili 1 Temmuz’da görülecek olan davaya ilişkin konuştu.

Tunç, şunları söyledi:

“Bunlar, yargının konusu olan hususlar. Bağımsız ve tarafsız yargımız, soruşturmayı tamamlayarak, kovuşturma aşamasına geçildi. Bu aşamada da bunu değerlendirecek olan hakim ve savcılarımızdır. Hep birlikte o süreci bekleyeceğiz. Kamuya açık bir şekilde, iddianame de ortada. Dolayısıyla bunu, o tarafa bu tarafa çekmemek lazım. Bundan siyasi sonuç çıkarmak için birtakım manipülasyonlar yapmamak lazım. Tarafsız ve bağımsız yargının kararını beklemek gerekir”

9. YARGI PAKETİ AÇIKLAMASI

9. Yargı Paketi’ne ilişkin de konuşan Tunç, paketle ilgili AKP Grubu’nun çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Tunç, “Adalet Bakanlığı olarak taslak üzerinde çalışmıştık. O taslak üzerinde milletvekillerimizin değerlendirmeleri tamamlandıktan sonra teklife dönüşecektir” dedi.

“Etki ajanlığı” tartışmalarına ilişkin soru üzerine ise Yılmaz Tunç, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirtti.

Kamuoyuna yansıyan çalışmanın, farklı aktarıldığını kaydeden Tunç, şöyle devam etti:

“Türkiye aleyhine, başka bir devlet ya da organizasyonun lehine Türkiye’de suç işleyenlerin aynı zamanda casusluktan da cezalandırılmasına, uygulamadan kaynaklanan problemi ortadan kaldırmaya yönelik bir düzenleme…

‘Türkiye’de araştırma yapanlar cezalandırılacakmış’ gibi değerlendirmelerin hiçbir doğruluk payı yok. Mesela; kişisel verileri ihlal etti, bunu casusluk kastıyla yaptı hem kişisel verilerin ihlalinden hem de casusluktan ceza almasına yönelik düzenleme.

Bu düzenlemeye de hiçbir kişinin itiraz etmeyeceğini düşünüyoruz. Kamuoyuna yanlış aktarılıyor. Sanki ‘Türkiye’de araştırma yapan, haber yapan birisi cezalandırılacakmış’ gibi algı oluşturuluyor. Bu algı doğru değil. Bu milletvekillerimizin değerlendirmesine açık olan bir husus. Grubumuz değerlendiriyor. Yargı paketinde yer alır, almaz tamamen onların takdirinde olan bir husus.”

Bahçeli, Sinan Ateş davası öncesi son grup toplantısında konuştu: Davamızı yargılatamayız

Kaynak: AA