Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Temmuz'da sona eren kiralarda yaşanan artışa ilişkin yeni düzenleme olup olmayacağı sorusuna "1 Temmuz itibarıyla Mecliste böyle bir düzenleme de gerçekleşmedi. O nedenle kiralarla ilgili düzenlemeler Borçlar Kanununun kalıcı maddeleri çerçevesinde yürüyecek" yanıtını verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Karabük'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı Kiralarda yüzde 25 artış sınırının kaldırılmasının ardından yeni bir düzenlemenin olup olmayacağı sorulan Tunç, Borçlar Kanunu'nun ilgili maddesinin kira miktarının nasıl artırılacağına yönelik düzenlemeleri içerdiğini ve meclisin 1 Temmuz itibarıyla bu konuyu gündeme almadığını belirtti. Tunç, "O nedenle şu anda Borçlar Kanunu'nun kalıcı maddeleri çerçevesinde yürüyecek kiralarla ilgili düzenlemeler" dedi.

https://tele1.com.tr/kiraci-yandii-konut-ve-isyeri-zam-orani-belli-oldu-1094797/

Tutuklu Ahmet Özer’den ilk mesaj: Bu ucuz yalanların hesabını soracağım Tutuklu Ahmet Özer’den ilk mesaj: Bu ucuz yalanların hesabını soracağım

Bakan Tunç, 2013 yılından bu yana arabuluculuk sisteminin uygulandığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Tabii son zamanlarda kira uyuşmazlıklarını da arabuluculuk kapsamına almıştık. Orada da 1 Eylül'den itibaren 191 bin 493 kira uyuşmazlığı arabulucu önüne geldi. 102 bin 689'u anlaşmayla sonuçlandı. Yani baktığımız zaman kira uyuşmazlıklarında da yüzde 54'ü arabuluculukta çözüldüğünü görüyoruz. Yani yarıdan fazlası yargıya intikal etmeden, kiracıyla kiralayan, barışarak sorunlarını çözmüş oldular. Şimdi arabuluculuğu daha da geliştirmeye yönelik bir takım düzenlemeler var. Yani bu müesseseyi daha kalıcı hale getirmek, kapsamını daha da genişletme noktasındaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 5 yıl kıdeme sahip hukukçular arasından sınavı kazananlar arabulucu olabiliyordu. Şimdi yeni düzenlemeyle yeni teklifle hukuk mesleğinde 20 yıl tecrübesi olan kişiler, arabuluculuk eğitimi almak şartıyla sınav şartı olmadan da arabulucu olabilecekler çünkü burada özellikle tecrübeye önem veriyoruz."

Kaynak: AA