Adalet Bakanı hukukçuları tanımadı! “Erdoğan’ın adaylığı anayasal hakkıdır”

Yayın tarihi: 19 Ocak 2023 Perşembe 1:05 pm - Güncelleme: 19 Ocak 2023 Perşembe 1:05 pm

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, birçok hukukçunun aksine “Sayın Cumhurbaşkanımız 2023 seçiminde Cumhur İttifakı’nın ortak adayıdır. Adaylığı anayasal hakkıdır. Hiçbir hukuki engel söz konusu değildir” dedi.

Seçim tarihi yaklaşırken AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yeniden aday olma’ tartışmaları yeniden gündeme geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın adaylığı konusunda birçok hukukçunun ‘hukuka aykırı’ görüşü bildirmesine karşın Bakan Bozdağ “Sayın Cumhurbaşkanımız 2023 seçiminde Cumhur İttifakı’nın ortak adayıdır. Adaylığı anayasal hakkıdır. Hiçbir hukuki engel söz konusu değildir” dedi.

Daha önce konuya ilişkin konuşanlardan TİP Milletvekili Avukat Sera Kadıgil, “Erdoğan kendi kendine alacağı bir seçim kararıyla 3. kez cumhurbaşkanı adayı olamaz. ‘Ama sistem değişti’ yanıtı, hukuki bir yorum değil, siyasi bir kıvırmadır.” diyerek Erdoğan’ın aday olamayacağını savunmuş, Anayasa Hukuku Profesörü Korkut Kanadoğlu da anayasanın bu konuda çok açık olduğunu, bir kişinin 3 kez cumhurbaşkanlığı görevini yürütemeyeceğini söylemişti.

Birçok hukukçu da Erdoğan’ın aday olamayacağına dair görüş bildirmişti.

Erkan Baş’tan muhalefete çağrı! “Tayyip Erdoğan aday olamaz”