Adalet Bakanı Gül’den Kadir Şeker açıklaması

Yayın tarihi: 12 Şubat 2020 Çarşamba 11:24 am - Güncelleme: 12 Şubat 2020 Çarşamba 3:28 pm

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kadir Şeker davasıyla ilgili, “Kimse ‘Kadir suçludur’ diyemez. Ama ortada ceset var” dedi. Partisinin Meclis Grup Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan da Kadir Şeker ile ilgili soruya, “İnsani ve vicdani bir durum sergiledi” yorumunda bulundu.

Konya’da kadına şiddeti önlemek isterken bir kişinin ölümüne neden olan üniversite öğrencisi Kadir Şeker ile ilgili Adalet bakanı Abdulhamit Gül’den açıklama geldi.

Sevgilisi tarafından dövülen kadını kurtarmak isterken katil oldu

Olayla ilgili soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü belirten Gül, “Hakim savcı sizin gibi insan. Deliller doğrultusunda soruşturma yapılacak” dedi.

Kurtardığı kadın ifade değiştirdi: Kadir Şeker neden bıçakladı bilmiyorum

Gül, “Hakim ve savcıya görevlerini yapmaları için zaman tanımak lazım. Olay çok yeni. Savcı delilleri topluyor. Bu soruşturma neticesinde karar verilecek. Kimse ‘Kadir suçludur’ diyemez. Ama ortada ceset var. Bu olay meşru müdafaa mıdır hepsi soruşturma aşamasında ortaya çıkacak. Hakim savcılar da insan. Onların da vicdanı var. Bize düşen soruşturma sonucunu beklemektir” ifadelerini kullandı.

Darp edilen kadını kurtarmak isterken ‘katil’ olan Kadir Şeker için kampanya başlatıldı