Adalar’daki atlar için İBB önünde eylem

Yayın tarihi: 9 Mart 2020 Pazartesi 4:26 pm - Güncelleme: 9 Mart 2020 Pazartesi 4:26 pm

Atların Adalar dışına çıkarılmamasını isteyen bazı hayvanseverler İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye binası önüne gelen hayvanseverler, Adalar’da faytonların yasaklanmasının ardından atların ahırlarda tutulduğunu hatırlatarak Adalar’a padok yapılmasını ve hayvanların burada tutulmasını istedi.

Hayvanseverlerden Zekiye Kürkçüoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmek istediklerini söyledi. Kürkçüoğlu, “Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanını Kanal İstanbul için yüz yüze görürse ikna edebileceğini söylüyor. Aynı talepteyiz.

Demokratik olarak haklarımızı talep etmek durumundayız. Yani biz de İmamoğlu’nun bizi görmesini, dinlemesini; bu konudaki fikrimizi anlamasını istiyoruz. Biz de haksız yere aldıkları atların götürülmesi kararının doğru olmadığını daha iyi anlatabiliriz.

Cezaevinde koronavirüs isyanı: 6 mahkum hayatını kaybetti

Bizler fayton ya da at sahibi değiliz. Ama insanız. Adada yaşıyoruz. Daha yavaş bir yaşam istiyoruz. Motorlu araç istemiyoruz. İster akülü ister elektrikli olsun. Adalar yavaş yaşamın kararıyla devam ediyor olması lazım. Kültürel mirasımıza sahip çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.

Hayvanseverler daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ile görüşmek için randevu istedi.

Max Von Sydow hayatını kaybetti