Adalara ulaşım kesildi! Altı ilçede okullar tatil

Yayın tarihi: 7 Ocak 2020 Salı 10:13 am - Güncelleme: 7 Ocak 2020 Salı 10:14 am

Marmara ve Kuzey Ege Denizi’nde etkili olan poyraz fırtınası nedeniyle Kuzey Ege’de Gökçeada ve Bozcaada’ya, Güney Marmara’da ise Avşa, Marmara, Balıklı ve Ekinlik adalarına 2’nci gününde de deniz ulaşımı sağlanamıyor. Gökçeada ve Bozcaada’da ise dünden sonra bugün de okullar tatil edildi.

Meteoroloji’nin uyarısını yaptığı poyraz fırtınası ve kar yağışı Çanakkale’de etkili oluyor. Güney Marmara ve Kuzey Ege Denizi’nde saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreye kadar çıkan poyraz fırtınası nedeniyle Gestaş firması, dünden sonra bugünde tüm ada seferlerinin iptal edildiği açıkladı. Buna göre, Kuzey Ege’de Gökçeada- Kabatepe ve Bozcaada- Geyikli hatlarında, Güney Marmara’da ise, Erdek’ten Avşa, Marmara, Balıklı ve Ekinlik adalarına feribot seferleri yapılamıyor.

Yine Çanakkale Boğaz hattında ise Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir arasındaki feribot seferleri, gece saat 03.00’de Liman Başkanlığı talimatıyla geçici olarak durduruldu.

Çanakkale’de poyraz ile birlikte soğuk hava da etkili oluyor. Kent merkezi ve bazı ilçelerinde kar yağışı sürüyor.

6 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Çanakkale’de ve Kuzey Ege’de iki gündür etkisini sürdüren poyraz fırtınası hayatı olumsuz etkilmeye devam ediyor. Poyraz fırtınası nedeniyle dünden sonra bugün de Gökçeada ve Bozcaada’da eğitime bir gün ara verildi. Ayrıca fırtınanın etkili olduğu Gelibolu ve Eceabat ilçeleri ile kar yağışının etkili olduğu Çan ve Yenice ilçesinde de bugün okullar tatil edildi.

Öte yandan Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege Denizi’nde dünden bu yana devam eden poyraz fırtınası nedeniyle deniz ulaşımı tamamen durdu. Ada seferleri ile Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir hattındaki seferlerin ardından Çanakkale Liman Başkanlığı talimatıyla Lapseki-Gelibolu hattındaki seferlerde saat 08.00’den sonra geçici durduruldu.

ÇANAKKALE BOĞAZI GEMİ GEÇİŞLERİNE KAPATILDI

Çanakkale Boğazı, yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi üzerine saat 09.10’dan itibaren transit gemi geçişlerine çift yönlü olarak kapatıldı.