Adalar Ulaşım Çalıştayı’nda ‘fayton’ gerginliği… Erdem Gül müdahale etti

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2019 Çarşamba 1:55 pm - Güncelleme: 28 Ağustos 2019 Çarşamba 3:26 pm

Büyükada’da düzenlenen “Adalar Ulaşım Çalıştayı”nda, faytonla ulaşımın toplantı gündemleri arasına alınmadığını söyleyen faytoncu ile, çalıştaya katılan Adalılar arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalar Belediyesi’nin düzenlediği “Adalar Ulaşım Çalıştayı Büyükada’nın açılış oturumunun ardından verilen ara sırasında İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı sahneye çıkarak bir konuşma yapmak istedi. Başkanın, adalardaki ulaşım konusunda faytonların göz ardı edildiğini, toplantı gündemine alınmadığını söyleyerek, faytonla ulaşımı savunması üzerine salondaki izleyicilerden tepki geldi.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül gerginlik yaşanmaması adına olaya müdahale etmek isterken, salonda bulunan bir kadın,  sahnede konuşan dernek temsilcisine tepki gösterip  “Her şey çok güzel olacak” diyerek, faytonların kaldırılması gerektiğini söyledi.  Bunun üzerine tartışmaya dahil olan faytoncular ile kadın arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Faytoncular, kadının siyaset yaptığını belirtti.