İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Büyükada’da faaliyete geçirdiği ve Ada halkının “Azmanbüs” adını verdiği elektrikli minibüslere tepkiler sürüyor.

Adalılar, minibüslerin Ada’nın dar sokaklarına uygun olmadığını ve bölgenin tarihi dokusunu bozacağını savunarak Marmaray'da protesto gerçekleştirdi. Eylemciler, şarkı söyleyerek 'Ada'nın yaya yolu' olduğunu vurguladı. Protestocular, daha sonra İBB'nin Saraçhane'deki binasının önünde bir araya gelerek minibüslere tepkilerini dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul’un Adalar ilçesinde kullanıma sokulan elektrikli minibüsler Adalıların tepkisini çekmişti. Ada halkı ‘azmanbüs’ dedikleri elektrikli minibüs yerine daha önce kullanımda olan ‘adabüs’lerle ulaşımın sağlanmasını istiyor. İBB ise “İETT tarafından, Adalar’a özel olarak üretilmesi istenen yeni elektrikli araçlar için açılan ihalelere ulusal ve uluslararası araç üreticilerinin katılım sağlamaması sebebiyle" bu araçların alındığını belirtmişti. https://tele1.com.tr/azmanbus-krizi-imamoglu-adalilara-seslendi-1089911/