Acun Ilıcalı “Türkiye’de futbolun gelişmesinin tek yolu”nu açıkladı!

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2023 Salı 3:37 pm - Güncelleme: 4 Temmuz 2023 Salı 3:37 pm

Exxen’in sahibi Acun Ilıcalı, “Türkiye’de futbolun gelişmesinin tek bir yolu var. O da korsan yayını bitirmek” dedi.

Sahibi olduğu Exxen’de Avrupa kupaları maçlarını yayınlayan ve İngiltere’de Hull City takımının sahibi olan Acun Ilıcalı’dan korsan yayın çıkışı geldi.

Acun Ilıcalı, Türkiye’de futbolun gelişmesinin tek yolunun korsan yayını sona erdirmek olduğunu savundu.

Ilıcalı, korsan yayın nedeniyle düşen naklen yayın gelirlerinin özellikle bütçelerinde önemli yer tutan Anadolu takımlarının ekonomik olarak daha da zor duruma düşmesine neden olduğunu söyledi.

“TÜRKİYE’DE NAKLEN YAYIN GELİRİ İNGİLTERE’NİN YÜZDE BİR BUÇUĞU”

Ilıcalı konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Korsan yayının bitmesi lazım. Bu ülke çok zor duruma düşecek. Bu ülke futbol olarak çok zorlanacak. Anadolu takımlarının geleceğiyle ilgili çok kaygılıyım. İngiltere’de 200 milyon Pound yıllık Premier Lig takımlarının aldığı para. Bizim 4 büyüklerin gişe gelirleri ve sponsor gelirleri var. Bu gelirler sayesinde ekonomi korunabiliyor. Anadolu kulüpleri naklen yayın parasıyla yaşıyordu. Naklen yayın gelirleri feci şekilde düştü. Buradan alınan gelirler 10’da 1’e düştü. Ülkece korsan yayını bitirmemiz lazım. Bu konuda ben 1 yıldır uğraşıyorum. Türkiye’de naklen yayın geliri, İngiltere’nin yüzde 1,5’u. Korsan yayın engellenmezse kulüpler para kazanmayacak. Taraftar kendi bindiği dalı kesiyor. Bu bir hırsızlıktır. Hırsızlık yapanın engellenmesi lazım.”

Acun Ilıcalı’yı duygulandıran soru! “Keşke annem babam görseydi”