Acun Ilıcalı TFF Başkanlığı için aklındaki isimleri saydı

Yayın tarihi: 18 Nisan 2022 Pazartesi 1:05 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2022 Pazartesi 1:05 pm

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)  peş peşe gelen istifalar ile sarsılırken Acun Ilıcalı‘dan dikkat çeken bir yorum geldi. Ilıcalı, TFF Başkanlığı için ‘futbol mantalitesine’ dönülmesi gerektiğini belirterek iki isim işaret etti.

İş insanı Acun Ilıcalı, satın aldığı Hull City’inin maçını izlemek için İngiltere’ye gitti. Maçın ardından CNN Türk’e konuşan Acun Ilıcalı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir’in istifası ve  başkanlık için aklındaki isimler hakkında konuştu.  Başkanlıktan istifa eden Nihat Özdemir’in elinden geleni yaptığını belirten Ilıcalı, iki isim önerdi. Ilıcalı şunları dile getirdi: 

“Nihat başkan elinden geleni yaptı bence ama Türkiye’de bir şey yönetmek zordur. Bu biraz ruhumuzda var. Ben bu tip pozisyonlardaki insanları takdir ediyorum. Onu idare et, bunu idare et, biraz agresif insanlar var onları idare et. Bunlar çok zor işler. Nihat başkanımıza sevgiler. Yıprandı bence. Psikolojik olarak da yıprandı ve yeter artık dedi gibi anlıyorum. Oraya şimdi yeni bir isim gelecek ama sanki bu kez biraz futbol dünyasından bir isim olsa ne mutlu olurum.

Saffet Sancaklı gibi bir isim neden olmasın derim. Sevgili Hamit neden olmasın derim. Bu isimler beni mutlu eder. Biraz futbol mantalitesine dönelim. Çok iş adamı tarafına değil de futbol tarafına gitsek de denesek ne iyi olur.”

https://tele1.com.tr/acun-ilicali-taraftarini-tatile-goturuyor-599587/