Activision Blizzard 18 milyon dolar ödemeyi kabul etti

Yayın tarihi: 1 Nisan 2022 Cuma 10:00 am - Güncelleme: 31 Mart 2022 Perşembe 3:03 pm

Activision Blizzard kendisini cinsiyetçi ve ayrımcı bir işyeri ortamı oluşturmakla suçlayan federal bir davayı sonuçlandırmak için 18 milyon dolar ödemeye karar verdi.

ABD Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu söz konusu davayı Eylül ayında açtı. Aynı gün Activision Blizzard, stüdyoda cinsel tacize ve cinsiyete dayalı ayrımcılığa maruz kalan çalışanlar için 18 milyon dolarlık bir fon kurmayı kabul etti. Bugün çıkan karar da bu planı onaylayan nitelikte. Fon, 1 Eylül 2016’dan bugüne Activision Blizzard’da çalışan kişiler arasında dağıtılacak. Şirket çalışanlarının şu anda cinsel taciz, hamilelik ayrımcılığı ve misilleme ile ilgili iddialarda bulunma hakları var.

Activision Blizzard

 

Bugünkü karar, Activision Blizzard için yasal sorunların sonuncusu değil. Kaliforniya’nın Adil İstihdam ve Barınma Departmanı, cinsiyetçilik, cinsiyete dayalı taciz ve Activision Blizzard ofislerine nüfuz eden bir “erkek kardeşlik kültürü” iddialarıyla ilgili iki yıllık bir soruşturmanın ardından ilk olarak Temmuz 2021’de stüdyoya dava açtı. Bu eyalet düzeyindeki dava hala devam ediyor, bugün 18 milyon dolarlık karar yalnızca EEOC tarafından açılan federal dava için geçerli. EEOC davasında davacı olarak imza atan hiç kimse, en azından taciz, misilleme veya hamilelik ayrımcılığı söz konusu olduğunda, devletin davasına katılmaya uygun olmayacak. Ücret eşitsizliği gibi ek talepler söz konusuysa bunlar da konuşulacak.

Activision Blizzard’a karşı açılan davalar hala devam ediyor. ABD genelinde Activision Blizzard’da hamilelik ayrımcılığı ve cinsiyetçilik ayrımcılığı gibi problemler mevcut.

Teknoloji titanları vergiler karşısında çaresiz kalabilir: Dev vergi kesintisi