Avukatları açıklama yaptı: Öcalan’dan açlık grevlerini bitirin çağrısı

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2019 Pazartesi 1:09 pm - Güncelleme: 6 Mayıs 2019 Pazartesi 3:33 pm

Asrın Hukuk Bürosu yaptığı yazılı açıklama ile İmralı F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan müvekkilleri Abdullah Öcalan ile 2 Mayıs Perşembe günü görüşme gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Görüşme sonrası Taksim Hill Otel’de avukatlar basın açıklaması yapıyor. Avukatların konuşmasında satır başları şöyle:

“2 Mayıs tarihinde Abdullah Öcalan ile avukat görüşmemize dair. 2 avukat arkadaşımızın görüşme talebi gerçekleştirdi. Bu görüşmede sayın Öcalan ve 3 müvekkilimizin imzası ile bir metin açıklayacağız.İmralı F Tipi’nde bulunan sayın Abdullah Öcalan ile görüşme gerçekleştirdik.

Görüşme başvurusuna sadece 2 avukata izin verilmiş. Görüşme belgeye izin verilmemiştir. 8 yıla yakın bir süre Öcalan ile görüşmemiz, hukuki güvenliğin sağlanması konusunda bizi kaygılandırmaktadır. Periyodik olarak görüşmenin devam edip etmeyeceğini bilmiyoruz. Tecrit koşullarına rağmen, yasal haklarının bir an önce tesisi için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Sayın Öcalan’ın duyuru niteliğindeki belge şu şekildedir:

Bu metin ne bir müzakere ne de mutabakat metnidir. Duyuru metnidir. Demokratik müzakere yöntemine şiddetle ihtiyaç vardır. ”

Leyla Güven’in kızı: Peki kutsamayalım, engel olalım, kimse ölmesin!