Açılışını Binali Yıldırım’ın yaptığı havalimanına 10 yıldır uçak inmiyor

Yayın tarihi: 26 Haziran 2022 Pazar 5:25 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2022 Pazar 5:43 pm

Çanakkale’de milyonlarca lira harcanarak yapılan Gökçeada Havalimanı on yıldır kullanılmıyor. On yıldır tek bir uçağın bile inmediği havalimanında 38 çalışan bulunuyor.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada atıl durumdaki Gökçeada Havalimanı gündeme getirerek, havalimanın kullanılamıyor olmasını eleştirdi.

Ceylan, “Turizmin geliştirilmesi hedefiyle açılan havalimanının yeniden aktif hale gelmesi sağlanmalıdır. Havalimanının yapımı yeterli fizibilite çalışmaları tamamlanmadan gerçekleşti. Kamu yatırımları hayata geçirilirken gerçekçi fizibilite raporları hazırlanmalı ve kaynakların çarçur edilmemesi sağlanmalıdır. Bu ülkenin kıt kaynaklarıyla yapılan havalimanının kaderine terk edilmemesi ve yeniden ticari uçuşların başlaması için çaba sarf edilmelidir” uyarısında bulundu.

Çanakkale’deki Gökçeada Havalimanı 15 Ağustos 2010 tarihinde “turizmin geliştirilmesi” hedefiyle yapıldı. Açılışını dönemin ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yaptı. Havalimanı’nın 38 çalışanı bulunuyor ama yolcu uçmuyor. Havalimanı için toplam 80 milyon 416 bin TL harcandığı belirtildi.

İstanbul Havalimanı’nı işleten İGA’nın borçları ertelendi