Açılış tarihleri yaklaştı! Berber ve kuaförler için yeni açıklama!

Yayın tarihi: 29 Nisan 2020 Çarşamba 12:51 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2020 Perşembe 5:05 pm

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlerin arasında olan berber ve kuaförlerin kapatılmasının ardından vatandaşlar kuaför ve berberlerin açılış tarihinin belli olmasını bekliyor. Berber ve kuaförler hakkında KESK’ten konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi.

Berber ve kuaför dükkanlarının açılması yönünde vatandaşlardan çok fazla talep gelmesi sonrası Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını önlemleri nedeniyle kapalı iş yerlerinden öncelikle açılabilecek olanların listesinin Cumhurbaşkanlığına iletildiğini bildirdi.

Kuaförler sağlık emekçilerine bir ay ücretsiz hizmet verecek

Bendevi Palandöken yazılı açıklamasında, Kovid-19’un yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak için alınan tedbirlerden muhtelif sektörlerde faaliyet gösteren çok sayıda esnaf ve sanatkarın doğrudan veya dolaylı olarak etkilendiğini belirtti.

BERBER VE KUAFÖRLER VE BAZI İŞLETMELERE ÖNCELİK TALEBİ

İş yerini öncelikle açabilecek esnaf ve sanatkarların listesinin Cumhurbaşkanlığına iletildiğini aktaran Palandöken, “Gerekli tedbir ve önlemleri alarak iş yerini birinci fazda açabilecek lokanta, restoran, berber, kuaför, kıraathane, kasap gibi esnaf ve sanatkarlarımıza ait meslekleri belirledik ve taleplerimizi ileterek esnaf ve sanatkarlarımızın iş yerlerinin açılmasını istedik.” değerlendirmesinde bulundu.

MHP’li Cemal Enginyurt isyan etti: Adeta insanlıktan çıktık

CEMAL ENGİNYURT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Yeni tip koronavirüs Covid-19 salgını nedeniyle berberlerin kapalı olmasına isyan eden MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt; ‘ Saç sakal birbirine karıştı, kendi tıraş olamayan (benim gibi) çoğu insan, adeta insanlıktan çıktı. Kim çözecekse bu işe bir el atsın. Berber ve kuaförler nöbet usulüyle açık tutulsun” dedi..

MHP Ordu Milletvekili Enginyurt, korona virüs salgını nedeni ile berberlerin kapalı olmasına “Berberler noktasında bir düzenleme şart oldu. Saç sakal birbirine karıştı, kendi tıraş olamayan (benim gibi) çoğu insan, adeta insanlıktan çıktı. Kim çözecekse bu işe bir el atsın” diye tepki gösterdi.