Acil toplanan İYİ Parti ekonomi heyetinden ‘seçim’ çağrısı

Yayın tarihi: 23 Kasım 2021 Salı 9:49 pm - Güncelleme: 23 Kasım 2021 Salı 9:49 pm

Dövizdeki rekor yükselişin ardından acil toplanan İYİ Parti’nin ekonomi kurmayları AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘seçim’ ve ‘bütçe’ çağrısı yaptı.

Döviz kurunda yaşanan artışın ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin ekonomik kurmaylarıyla acil toplantı yaptı. İYİ Parti’nin ekonomi kurmayları, Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta toplantının ardından kameraların karşısına geçti.

İYİ Partili Ümit Özlale tarafından yapılan açıklamada AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenilerek, “Çağrımız bir an önce seçim kararı alıp ülkenin önünü açmanız ve milleti rahatlatmaktır” denildi.

Türkiye ekonomisinin tarihinin en derin kur krizlerinden birini yaşadığı ifade edilen açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin ardından Türk Lirası’ndaki değer kaybının Şubat 2001 krizinden daha fazla olduğu belirtilerek şunlar kaydedildi:

“BİR HAFTADA CEBİMİZDEN 20 BİN LİRADAN FAZLA ÇIKTI”

Yönetim sistemindeki keyfiyetin tetiklediği bu kriz başta dar gelirli vatandaşlarımız olmak üzere sanayicimizi, çiftçimizi, esnafımızı derin bir darboğaza sürüklemektedir. Sadece son bir hafta içerisinde her birimizin cebinden 20 bin lira daha fazla çıkmıştır. Hepimizin cebinden çıkan bu para faizcilerin, yandaş müttehitlerin ve yandaş foncuların cebine girmiştir. Bir yıl içerisinde tam 170 milyar dolar fakirleşen bir ülke haline geldik.

“YOKLUKLA KARŞILAŞILACAK”

Sayın Erdoğan’a seslenmek istiyoruz. Gün piyasayla akılla bilimle ekonominin gerçekleriyle inatlaşma günü değildir. Gün vatandaşın, sanayicinin, esnafın ve çiftçinin dertlerine sırt çevirme, bildiğini okuma günü değildir. İzlenen strateji Türkiye’yi bir enflasyon ve devalüasyon sarmalına sokmuştur. Buradan çıkacak sonuç hayat pahalılığıyla sınırlı kalmayacaktır. Firmaların bozulan bilançoları bir reel sektör krizini tetikleyecektir. Bunun bir sonucu olarak servet el değiştirecek ve üretim tesislerimiz kelepir fiyatına yabancıların eline geçecektir. Bir ödemeler dengesi krizi çıkma ihtimali çok güçlenmiştir. Zorlu kış şartları öncesinde bir yoklukla karşılaşacaktır.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Bütçe görüşmelerinin sürdüğü bu dönemle yaşanan bu gelişmeler sonucunda bütçe açığı, borçlanma, faiz kısır döngüsüne girilecektir. Görüşülmekte olan 2022 yılı bütçesi anlamını yitirmiş olduğu için de geri çekilmelidir. Sayın Erdoğan gün siyaset yapma günü değil ülkeyi ve menfaatlerini koruma günüdür. Hakikat kimseye zarar vermemiştir. Asıl zararlı olan kendi yanlışlarını ısrarla sürdürmesidir. Yanlışlarınıza ısrar ettiğinizi hakikate dönme niyetinizin olmadığını üzülerek görüyoruz. Bu yüzden size çağrımız bir an önce seçim kararı alıp ülkenin önünü açmanız ve milleti rahatlatmaktır. Türkiye düşmanlarını daha fazla sevindirmenin anlamı yoktur.”

Muhalefet atağa geçti: Erken değil, hemen seçim

İstanbul ve Ankara’da ‘kur’ protestosu: Halk tencere ve tavayla sokağa çıktı

Dolar numaratöre bağladı: 13.46, Euro 15.13