Acil serviste sağlık çalışanına yumruk atıp ısıran kişi serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2022 Cumartesi 12:57 pm - Güncelleme: 16 Temmuz 2022 Cumartesi 11:05 pm

Kocaeli’de acil servisin yeşil alanına yönlendirilen H.A, sıra beklemek istemedi. H.A. tıbbi sekreter S.A’ya yumruk atıp elini ısırdı. Gözaltına alınan H.A, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Sağlıkta şiddet dinmiyor. Kocaeli Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne dün muayene olmak için gelen H.A. ve yakını O.K., daha az aciliyet gerektiren yeşil alana yönlendirildi. Yeşil alanda sıra beklemek istemeyen hasta ve yakını, öncelik isteyerek serviste görevli sekreter S.A. ile tartışmaya başladı.

Sekreter S.A.’nın beklemeleri gerektiğini anlatmasıyla bağırmaya başlayan H.A., S.A.’ya yumruk attı ve elini ısırdı. H.A., acil serviste görevli doktor G.N.K.’ye ise küfür ve hakaret etti.

Beyaz kod verilmesi üzerine acil servise gelen özel güvenlik ve hastane polisi, H.A. ile yakını O.K.’yi gözaltına aldı. Yüzünde ve boynunda morluklar olan, elinden ısırıldığı için yaralanan S.A.’nın tedavisi, mesai arkadaşları tarafından yapıldı.

SERBEST BIRAKILDI

DHA’nın haberine göre; emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen H.A., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Gözaltına alındığı belirtilen O.K. hakkında ise bilgi geçilmedi.

Yine sağlıkçılara şiddet! El cerrahisi yok diye başka doktora saldırdı

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet bitmiyor: Hasta yakını saldırdı

Koca’dan Ekrem Karakaya mesajı: Canice hayattan kopartıldı