Acıkan tilkiler kafenin yolunu tuttu

Yayın tarihi: 30 Aralık 2021 Perşembe 9:22 am - Güncelleme: 30 Aralık 2021 Perşembe 9:22 am

Rize’de ormanlık alanda yiyecek bulamadığı için yayladaki bir kafeye gelen tilkilere yiyecek veren iş yeri sahibi sosyal medyada gündem oldu.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde Ayder Yaylası Galer Düzü mevkisinde kafe işleten Hasan Osmanoğlu’nun bir süredir beslediği tilkiler iş yerinin yakınlarından ayrılmıyor. Osmanoğlu beslediği tilkiler için müşterilerin gittikten sonra hemen geldiklerini söylüyor.

Yine tilkileri beslediği anlardan birisinin görüntülerini çeken Osmanoğlu, görüntüleri sosyal medyadan paylaşınca gündem oldu. Pamuk adı verdiği bir tilkiye, “Kahve mi yapayım, çay mı? Karnın açsa muhlama edeyim yayla yağıyla” diyen Osmanoğlu, o anları da cep telefonuyla kaydetti. Osmanoğlu’nun tilkiyle kurduğu bağ, sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

Kafeye gelen tilkileri sevip onları besleyen Osmanoğlu, “İlk tilki 5 ay önce geldi. Yemek yedirdim, sonraki günlerde yine geldi. Pamuk adını verdiğim tilkiyle sohbet ettim, şimdi onu sevebilecek kadar yanıma yaklaşıyor. Sonra diğer tilki de geldi. Etraf sessizleşince buraya gelip yemeklerini yiyip gidiyorlar” dedi.

Kraliçe Elizabeth’in muhafızları çocuğu ezip geçti