Açık Radyo’nun lisansı iptal edildi

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2024 Çarşamba 3:07 pm - Güncelleme: 3 Temmuz 2024 Çarşamba 7:02 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, “RTÜK, Açık Radyo’nun lisansını iptal etti” dedi. Açık Radyo ise lisans iptaline karşı yaptığı açıklamada “Yayın izninin iptali noktasına gelinmesi kabul edilemez bir durumdur” dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda, RTÜK’ün Açık Rayo’nun lisansını iptal ettiğini söyledi.

Taşcı’nın X’ten yaptığı paylaşım şu şekilde:

“RTÜK, Açık Radyo’nun lisansını iptal etti.

Gerekçe, kurulun daha önce verdiği “toplumu kin ve düşmanlığa tahrikten” 5 gün program durdurma cezasına uymayıp yayını sürdürmesi.

Oysa yayıncı para cezasını ödemiş, ancak yayın kesmemiş. Bu durum yayıncı lehine yorumlanmalıydı.”

Konuya ilişkin açıklama yapılan Açık Radyo’nun sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verildi:

“Henüz tarafımıza tebliğ edilmemekle beraber, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun 03.07.2024 tarihli toplantısında, Açık Radyo’nun yayın lisansının iptal edildiği öğrenilmiştir.

Yayın durdurmayla beraber verilen para cezası için karardaki gibi taksitlendirme talebinde bulunulmuş ve bu kabul edilerek ilk taksit ödenmiştir. Böylece yasaya karşı direnmek ve yargı yolu dışında bu karara karşı gelmek gibi bir niyetimizin olmadığı ve iyi niyetli bir süreç sürdürmeye çalıştığımız ortadadır.

Gelinen noktada, Açık Gazete programındaki ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğü kapsamında olduğu tartışmasız bulunan bir ifadeden yola çıkarak Açık Radyo’nun yayın izninin iptali noktasına gelinmesi kabul edilemez bir durumdur.

”AÇIK RADYO YAYIN HAYATINA DEVAM EDECEKTİR”

Anılan kararla ilgili yasal müracaatlar elbette ki yapılacaktır. Bununla beraber, 30 yıldan beri yayın hayatına devam eden Açık Radyo, bundan sonra da aynı evrensel gazetecilik ilkeleri doğrultusunda, aynı sorumlulukla yayın hayatına devam edecektir.
Bugüne kadar her zaman yanımızda bulunan siz sevgili dinleyicilerimiz ve dostlarımız ile bundan sonra da aynı kararlılık ve aynı duygular ile beraber olmaya devam edeceğiz.
“Kâinatın tüm seslerine, renklerine ve titreşimlerine Açık Radyo”

Kaynak: HABER MERKEZİ