Açık cezaevinden izinle çıktı, eşini 20 kez bıçaklayıp kaçtı!

Yayın tarihi: 31 Aralık 2019 Salı 1:03 pm - Güncelleme: 31 Aralık 2019 Salı 4:12 pm

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, açık cezaevinden izinli çıkan Abdürrahim Karazeybek, evli olduğu Gülten Karazeybek’i (24) 20 yerinden bıçaklayarak ağır yaralayıp kaçtı. Karazeybek, olaydan 2 saat sonra polise teslim oldu. Acil serviste tedaviye alınan Gülten Karazeybek’in hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Bugün saat 16.00 sıralarında Turgutlu’nun kırsal Avşar Mahallesi’nde meydana gelen olayda, hükümlü bulunduğu açık cezaevinden izinli olarak çıkan Abdürrahim Karazeybek, cebinden çıkardığı bıçakla eşi Gülten Karazeybek’e saldırdı. Eşini 20 yerinden bıçaklayan Abdürrahim Karazeybek, olay yerinden kaçtı. Komşularının ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi yapılan Gülten Karazeybek, Turgutlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan Gülten Karazeybek’in hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

TESLİM OLDU

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, açık cezaevinden izinli çıktıktan sonra tartıştığı eşi Gülten Karazeybek’i (24) 20 yerinden bıçaklayarak ağır yaralayıp kaçan Abdürrahim Karazeybek (30), olaydan 2 saat sonra polise teslim oldu. Uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak suçundan hüküm giyen ve açık cezaevine nakledildiği öğrenilen Karazeybek’in, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, cezaevinden izinli olarak çıkan ve tartıştığı 7 yıllık eşi Gülten K.’yi (24), 24 yerinden bıçakla yaralayan Abdürrahim K. (30) jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaldırıldığı hastanede tedavisi süren Gülten K.’nin durumu iyiye giderken, yoğun bakım ünitesinden cerrahi servisine alındığı bildirildi. Gülten K.’nin teyzesi Medine Karagül, “Eşi yeğenimi çalışmasını istemediği için dövüyordu. İçip içip, gelerek eziyet ediyordu. Boşanmaya da yanaşmıyordu. Sonunda yaptı, yapacağını” dedi.

HAYATA TUTUNMAKTAN VAZGEÇMEDİ

Turgutlu’nun Avşar Mahallesi’nde yaşayan Gülten K., dün saat 16.00 sıralarında, aynı mahalledeki teyzesinin evine misafirliğe gitti.

Teyzesinin evinin avlusuna geldiğinde, uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak suçundan hüküm giyen ve nakledildiği İstanbul Maltepe Açık Cezaevi’nden izinli olarak çıktığı belirlenen eşi Abdürrahim K. ile aralarında tartışma çıktı. Abdürrahim K., cebinden çıkardığı bıçakla Gülten K.,’yi vücudunun 24 yerinden bıçakla yaralayıp kaçtı.

Sesleri duyan komşularının ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Gülten K., Turgutlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Hayati tehlikeyi atlattığı durumunun iyiye gittiği belirlenen Gülten K., yoğun bakım ünitesinden genel cerrahi servisine alındı. Abdürrahim K. ise olaydan 2 saat sonra polise teslim oldu.

Suçun işlendiği yerin jandarma bölgesi olması nedeniyle polis Abdürrahim K.’yi jandarmaya teslim etti. Abdürrahim K., jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Abdürrahim K. adliyeye getirilişi sırasında basın mensuplarının “Eşinizi neden bıçakla yaraladınız?” sorusuna, “Annesine sorun” diye karşılık verdi.

Teyze Medine Karagül (53) Gülten K.’nin olay günü kendisini aradığını, kendisini ziyaret etmek istediğini söyledi. “Eşi yeğenimin çalışmasını istemediği için dövüyordu”dedi.

‘KIZIMI BU HALE GETİREN KİŞİDEN ŞİKAYETÇİYİM’

Durumu iyiye giden Gülten K.’nin otobüs şoförü olan babası Mustafa Aslan (55), “Olay günü işteydim. Ağabeyimin araması ile olaydan haberim oldu. Kızım ve oğlum anneleri ile yaşıyor. Olay günü, kızım teyzesine gidiyormuş. Duyduğuma göre 24 yerinden bıçaklanmış. 7 senedir evliler, 4 yıldan beri ayrı yaşıyorlar, boşanmaya çalışıyorlardı” dedi.

Kızının ve eski karısının kendisine hiçbir şey söylemediklerini belirten baba Aslan, “Her zaman sorarım ama dertlerini bana anlatmazlar. Kızımın akşam hastanede ziyaret ettiğimde durumu iyiydi. 4 seneden beri kızım, eşi hakkında şikayette bulunuyordu. Jandarma ara sıra kontrole geliyordu. Kızımı bu hale getiren eşinden şikayetçiyim. İnşallah hak ettiği cezayı çekecek” ifadesini kullandı.

‘ÇALIŞMASINI İSTEMEDİĞİ İÇİN YEĞENİMİ DÖVÜYORDU’

Teyze Medine Karagül (53) Gülten K.’nin olay günü kendisini aradığını, kendisini ziyaret etmek istediğini söyledi. karagül, “‘Buyur, gel’ dedim. Bir süre sonra ise avludan bağrışmaları, ‘teyze’ diye bağırmasını duyduk. Dışarı çıktığımda avluda yeğenimi kanlar içinde yerde görüp, jandarma ve sağlık ekiplerine durumu bildirdik” diyerek yaşadıkları dehşeti anlattı.

“Eşi yeğenimin çalışmasını istemediği için dövüyordu” diyen Karagül, “İçip, içip gelerek, eziyet ediyordu. Boşanmaya da yanaşmıyordu. Sonunda da yaptı yapacağını” ifadesini kullandı.