Açık alandaki karpuza ‘gazeteli’ koruma

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2020 Cumartesi 10:04 am - Güncelleme: 23 Mayıs 2020 Cumartesi 10:04 am

Antalya’nın Serik ilçesinde, açık alana ekilen karpuzların hasadına başlandı. Toptancı Hali’nde karpuz kilosu 2 TL’den alıcı buluyor. Karpuz üreticileri, yakıcı sıcaktan karpuzlarını, gazete kağıdına sararak koruyor.

Dünyada adını 5 yıldızlı ve ultra lüks tesisleriyle duyuran Serik ilçesinin kırsal bölgelerinde çeşitli sebze ve meyve üretimi yapılıyor. Örtü altının yanı sıra açık alanda da yetiştirilen sebze ve meyveler, Türkiye’nin pek çok noktası ile yurt dışına gönderiliyor. Bunlar arasında yer alan karpuzda da hasat süreci devam ediyor. Bir süredir örtü altındaki karpuzlarda hasat sürerken, açık alanda yetiştirilen karpuzun da toplanmasına başlandı.

GAZETEYLE KORUMA

Açık alanda yetiştirilen karpuzlar, kilosu 2 TL’den alıcı bulmaya başladı. Antalya’nın yakıcı sıcağında olgunlaşmayı bekleyen karpuzları üretici ise dikkat çeken bir yöntemle koruyor. Güneşin karpuzla temas etmesini önlemek için üreticiler meyveleri gazete kağıdıyla sararak, zarar görmesini engellemeye çalışıyor.

‘DIŞARIDAN İTHALAT YOK’

Yeşilyurt Mahallesi’nde karpuz üreticilerden Musa Küçük, “26 Şubat itibariyle açık alana karpuzlarımız ekmiştik. Bugün de hasadımıza başladık. Karpuzun kilosunu 2 TL’den Toptancı Hali’ne veriyoruz. Fiyatlardan memnunuz. Koronavirüsten dolayı fiyatlarımız gayet iyi. Dışarıdan ithalat yok. Üretici fiyatlardan memnun. Karpuz açık alanda aşırı güneş nedeniyle yanmaması için gazetelerle sardık. Bu şekilde karpuzu korumuş oluyoruz” dedi.