Acı haberi Bakan Koca duyurdu! Bilim Kurulu üyesi hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 4 Kasım 2022 Cuma 6:09 pm - Güncelleme: 4 Kasım 2022 Cuma 6:15 pm

Sağlık Bakanı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kenan Midilli enfarktüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kenan Midilli’nin hayatını kaybettiğini açıkladı.

“ŞÜKRANLARIMIZLA HOCAM…”

Koca, paylaşımında “Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Kenan Midilli hocamız, enfarktüs sebebiyle aramızdan ayrıldı. Genç yaşında vefatı bizlerde salgında kaybettiğimiz hekimlerin yaşattığı duygulara benzer duygular uyandırdı. Allah rahmet etsin, başımız sağ olsun. Şükranlarımızla hocam.” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. KENAN MİDİLLİ KİMDİR?

Prof. Dr. Kenan Midilli, 1963 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Midilli, 1981-1987 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okudu ve doktor olarak mezun oldu. Uzmanlık eğitimini ise 1989-1998 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde aldı. Yaşam Bilimleri, Mikrobiyoloji, Viroloji ve Temel Bilimler konularında araştırmalar yaptı. Midilli, Sağlık Bakanlık Koronavirüs Bilim Kurulu üyeliği de yaptı.

ENFARKTÜS NEDİR?

Bir organın kan sızıntısıyla dolmasına enfarktüs denir. Bir bölgenin besleyici atardamarı bir pıhtı ile tıkanır. Bu pıhtı, kan akımında yavaşlamaya ardından o bölgede kanlanma azlığına yol açar ve bunun sonucunda enfarktüs gerçekleşir. Son aşama doku ölümünün gerçekleşmesidir.

Sağlık Bakanı, sağlık sistemini eleştirdi