Abramovich’in mal varlığı donduruldu: Chelsea’nin satışı askıya alındı

Yayın tarihi: 10 Mart 2022 Perşembe 2:06 pm - Güncelleme: 10 Mart 2022 Perşembe 6:12 pm

İngiltere, Rus milyarder Roman Abramovich’e yaptırım kararı aldı ve sahibi olduğu Chelsea Futbol Kulübü’nün satışını askıya aldı.

İngiltere hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Chelsea’nin sahibi Abramovich’in, varlıklarının dondurulduğu, İngiltere’deki bireyler ve işletmelerle işlemlerinin yasaklandığı, seyahat yasağı ve ulaşım yaptırımlarının uygulandığı duyuruldu.

Bloomberg HT’nin haberine görei yapılan açıklamada, “Abramovich, çelik şirketi Evraz, Norilsk Nickel’de hisse sahibi ve Chelsea FC’nin sahibi. Rus petrol şirketi Sibneft’in yüzde 73 hissesini 2005 yılında devlete ait gaz devi Gazprom’a 9,87 milyar sterline sattı. Net değeri tahmini olarak 9,4 milyar sterlin. 1990’larda Putin yönetiminde öne çıkan birkaç oligarktan biri.” bilgisi verildi.

Yapılan açıklamalara göre, Chelsea’nin futbolcu transferi ve bilet satışı da dahil tüm finansal faaliyetlerinin de durdurulduğu öğrenildi.

Abramovich, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi nedeniyle kulübün yönetimini Chelsea Vakfı’nın mütevelli heyetine devretmişti. Rus milyarder Abramovich, 2003’te İngiliz iş insanı Ken Bates’e 140 milyon sterlin ödeyerek Chelsea’nin sahibi olmuştu.

Muhsin Bayrak Chelsea için resmi görüşmelere başladı!

Rus milyarder Roman Abramovich, Chelsea’yi bıraktı