Abramovich’e bir darbe de AB’den!

Yayın tarihi: 14 Mart 2022 Pazartesi 4:02 pm - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 4:02 pm

Rusya’nın Ukrayna operasyonu sonrası Avrupa’da Rus oligarklara yönelik yaptırımları sürüyor. Avrupa Birliği’nin Rus oligark Roman Abramovich‘in varlıklarını dondurma konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi.

İngiltere’de varlıkları dondurulan Rus oligark Roman Abramovich’e bir darbe de Avrupa Birliği’nden (AB) geldi. Reuters’ın haberine göre AB, Abramovich’in varlıklarını dondurma konusunda anlaşmaya vardı.

Reuters’in iki diplomatik kaynağa dayandırdığı haberine göre AB diplomatları Chelsea futbol kulübünün sahibi Roman Abramovich’in yaptırım listesine alınmasında anlaşmaya vardı.

Daha önce İngiltere, Chelsea’nin sahibi Abramovich’in, varlıklarının dondurulduğu, İngiltere’deki bireyler ve işletmelerle işlemlerinin yasaklandığı, seyahat yasağı ve ulaşım yaptırımlarının uygulandığını duyurmuştu.

Rus milyarder Roman Abramovich, Chelsea’yi bıraktı

Yapılan açıklamaya, Chelsea’nin futbolcu transferi ve bilet satışı da dahil tüm finansal faaliyetlerinin de önüne geçilmiş olundu.

Abramovich, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi nedeniyle kulübün yönetimini Chelsea Vakfı’nın mütevelli heyetine devretmişti. Rus milyarder Abramovich, 2003’te İngiliz iş insanı Ken Bates’e 140 milyon sterlin ödeyerek Chelsea’nin sahibi olmuştu.