Aboubakar ikinci yarıda oyuna girdi! Tarihi performansıyla beraberliği kurtardı

Yayın tarihi: 28 Kasım 2022 Pazartesi 3:36 pm - Güncelleme: 28 Kasım 2022 Pazartesi 3:36 pm

Kamerun’un Sırbistanla 3-3 berabere kaldığı maçın ikinci yarısında oyuna giren eski Beşiktaşlı Vincent Aboubakar, bir gol bir asistlik performansıyla 56 yıl ardan sonra oyuna sonradan girdiği bir Dünya Kupası maçında hem gol atan hem de asist yapan ilk Afrikalı oyuncu oldu.

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası’nda G Grubu ikinci maçında Kamerun ve Sırbistan karşı karşıya geldi. Al Janoub Stadı’ndaki karşılaşma 3-3’lük beraberlikle sonuçlandı.

Kamerun ilk golünü 29’uncu dakikada Jean-Charles Castelletto ile buldu. Sırbistan ise Strahinja Pavlovic ile 45+1’de Sergej Milinkovic-Savic ile de 45+3’te peş peşe iki gol bularak ilk yarıyı 2-1 önde kapattı.

ABOUBAKAR İKİNCİ YARIDA DAMGA VURDU

Aleksandar Mitrovic ile 53’üncü dakikada bir gol daha bulan Sırbistan 3-1 öne geçti. 55’inci dakikada ise oyuna eski Beşiktaşlı Vincent Aboubakar oyuna girdi. Vincent Aboubakar, 63’te topu ağlara göndererek ülkesinin maça tutunmasını sağladı. Abobuakar, 66’ncı dakikda Maxim Choupo-Moting’in maça beraberliği getiren golün asistini yaptı.

Karşılaşma 3-3 beraberlikle sona erdi.

Opta verilerine göre Aboubakar, 1966’dan bu yana oyuna sonradan girdiği bir Dünya Kupası maçında hem gol atan hem de asist yapan ilk Afrikalı oyuncu oldu.

Jelibon ve Aboubakar’dan sonra şimdi de Lozan! Melih Gökçek’i bu defa Sinan Meydan yalanladı