Ablasında koronavirüs tespit edilen adamın isyanı: Yardım edin

Yayın tarihi: 19 Mart 2020 Perşembe 12:12 pm - Güncelleme: 19 Mart 2020 Perşembe 12:12 pm

Diyarbakır’da ablasına koronavirüs teşhisi konan adam, evde bulunan aile bireylerinin kadınla temas ettiğini ve kendilerinde de öksürük ve halsizlik olduğunu belirterek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yardım talebinde bulundu.

Dünyayı tehdit altına alan koronavirüs salgınına karşı birçok ülke savaş açtı.Bu kapsamda Türkiye’de de bir dizi önlemler alındı. Ancak tüm önlemlere rağmen koronavirüs salgını yayılıyor.  Türkiye’de son bir hafta içinde vaka sayısı 98’e çıktı, 89 yaşındaki bir vatandaş dün yaşamını yitirdi.Sayının artmaması için Sağlık Bakanlığı seferberlik ilan etti.

Independent’tan İlyas AkengiN’in haberine göre Sağlık Bakanlığı’nın uyarıları devam ederken, Diyarbakır’da bir kadına koronavirüs teşhisi konuldu.İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs teşhisi konulan kadının yakınlarını arayarak, evden çıkmamalarını istedi.Durumlarının iyi olmadığını belirten aile üyeleri sosyal medya üzerinden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yardım istedi.

“ÖKSÜRÜK VE HALSİZLİK MEVCUT, YARDIM BEKLİYO>RUZ”

Bakan Koca’ya seslenen aile üyelerinden H.A, kişisel sosyal medya haesabı üzerinden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı da etiketlediği paylaşımında şu çağrıda bulundu: Sayın bakanım 3 gündür Diyarbakır Araştırma Hastanesinde karantinada bulunan ablamda koronavirüs tespit edildi.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünden arandık. Yakın temasta bulunan aile bireyleri soruldu. Eşi, oğlu ve biz aile bireylerine kontrol testi için herhangi bir iletişim kurulmadı. Şu an bireysel olarak eve kapandık. Temasımızı kestik ama kendimizi terk edilmiş hissediyoruz. İlgilenen yok, lütfen yardım edin. Bizlerde öksürük, halsizlik mevcut. Sizlerden müdahale bekliyoruz.