Abdüllatif Şener’in komşuları o anları anlattı: Dört el silah sesi duydum

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2024 Perşembe 10:17 am - Güncelleme: 1 Ağustos 2024 Perşembe 1:54 pm

Eski bakan Abdüllatif Şener‘in Çankaya’daki evinde kayınvalidesi Leyla Çetiner’in, oğlu Bedirhan Şener tarafından öldürülmesiyle ilgili olayda görgü tanıkları, yaşanan anları anlattı.

Ankara’da akşam saatlerinde Çankaya ilçesi Güvenevler Mahallesi’nde eski bakan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener ile anneannesi Leyla Çetiner arasında, Meneviş Sokak’ta ikamet ettikleri evlerinde henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Bedirhan Şener, anneannesi Çetiner’i tabancayla rehin aldı.

Bunun üzerine Abdüllatif Şener, sokağa çıkarak durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekiplerinin destek istemesi üzerine bölgeye özel harekat polisleri sevk edildi. Bu sırada Bedirhan Şener’in tabancasını ateşlemesi sonucu anneannesi Çetiner, vuruldu. Bedirhan Şener polis ekiplerince gözaltına alınırken, sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Leyla Çetiner’in hayatını kaybettiği belirlendi.

Olayın görgü tanıkları o anları anlattı. Güvenevler Mahalle Muhtarı Seviye Ardıç ise olaya ilişkin, “Azam aradı beni, mahalleden silah sesi geldiğini ve ambulansların, polis ekiplerinin olduğunu söyledi. Hemen geldim olay yerine. Polislerden ve mahalledeki insanlardan öğrendiğim Abdüllatif Şener’in oğlu olduğu. 4 el ateş edildiği söyleniyor. Bildiğimiz kadarıyla yaralının hastaneye gittiği ve orada vefat ettiğini söyleniyor” dedi.

“BİR KADIN ANNEMİ VURDULAR DİYE BAĞIRDI”

İsmini vermek istemeyen ve ailenin yan binada oturan komşusu olduğunu söyleyen kişi, olay öncesinde tartışma sesi duymadığını belirterek, “Komşularıyım, yan binada oturuyorum. 4 el silah sesi duydum. Panik oldum ve pencereyi açtım. Bir kadın (Şener’in eşi Berrin Şener) ‘annemi vurdular’ diye bağırdı. Kapıda bir beyefendi vardı, o da telefonla uğraşıyordu. Ben direk kadının yanına gittim ve sakinleştirmeye çalıştım. Su verdim ve yardımcı oldum. Daha sonra polis ve ambulans geldi. Sağlık personellerini içeri almadılar, silahlı olabilir diye. Yaklaşık 20 dakika kapıda içeri girmeyi bekledik” diye konuştu.

Abdüllatif Şener’in oğlu rehin aldığı anneannesini silahla öldürdü

Abdüllatif Şener,

Eski bakan Abdüllatif Şener’in Çankaya’daki evinde kayınvalidesi Leyla Çetiner’in, oğlu Bedirhan Şener tarafından öldürülmesiyle ilgili olayda örgü tanıkları, yaşanan anları anlattı.

Kaynak: DHA