Libya’da savaşan ÖSO’culara vatandaşlık verilerek maaş bağlanacak

Yayın tarihi: 7 Ocak 2020 Salı 3:55 pm - Güncelleme: 7 Ocak 2020 Salı 4:37 pm

Türkiye’nin, Suriye’de desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) olarak bilinen cihatçı militanları Libya’ya gönderdiği öne sürüldü. İddiaya göre ÖSO üyelerine, Libya’ya gitmeyi kabul etmeleri karşılığında Türk vatandaşlığı verilerek maaş bağlanacak.

Foreıgn Polıcy’de yazan gazeteci Elizabeth Tsurkov, Suriye’den Libya’ya gitmeyi kabul eden ÖSO’cu cihatçılara Türk vatandaşlığı vadedildiğini öne sürdü. Twıtter hesabından açıklama yapan Tsurkov’un ÖSO’cu cihatçılara Türkiye vatandaşlığının “6 ay Libya’da kalma” karşılığında verileceği belirtildi.

Hafter güçleri ilerliyor! Trablus’un yakınındaki Sirte kenti ele geçirildi

Tsurkov’a konuşan ÖSO’cu kaynaklar, içerisinden Libya’ya gidecek kimi ÖSO komutanların şimdiden Türk vatandaşlığı ve Türkiye pasaportu aldığını söyledi.

ÖSO’cu kaynaklar ayrıca, Libya’ya gitmeleri karşılığında Türk vatandaşlığının yanı sıra aylık 1500 dolar maaş da verileceğini öne sürdü.

“RUH HASTALARINA VATANDAŞLIK”

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener de Twitter’da iddiayı alıntılayarak, “CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener de Twitter’da iddiayı alıntılayarak, “Altı ay Libya’da konuşlanacak Türkiye destekli Suriye’deki gruplara TC vatandaşlığı sözü verilmiş. Bunlardan bazıları son aylarda zaten vatandaşlık ve pasaportlarını almışlar. 2.000 $ da maaş alacakları söylenmişti.Ruh hastalarına vatandaşlık ve bol para..Müthiş bir strateji(!)” dedi.