Abdüllatif Şener’den Erdoğan’ ‘ümmet’ hatırlatması: ABD ile işbirliği yaparak…

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2019 Perşembe 4:23 pm - Güncelleme: 11 Temmuz 2019 Perşembe 4:26 pm

AKP’nin kurucu üyelerinden Ali Babacan’ın istifası sonrası kurulacak yeni partiye ilişkin Erdoğan’ın “ümmeti parçalamaya hakkınız yok” tepkisine AKP’nin kurucularından CHP Konya milletvekili Abdüllatif Şener’ den yanıt geldi. Şener, “BOP eşbaşkanlığı ve Arap Baharı(!)’nda ABD ile işbirliği yaparak İslam ümmetini kim bölmüştü acaba” hatırlatmasında bulundu.

Erdoğan’dan ilk yorum: Bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok

AKP’li cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek dönüşü yaptığı açıklamada, Babacan’ın AKP’yi bölme korkusunu “ümmeti parçalamaya hakkınız yok” dedi.

TELE1’de yayınlanan haberin içinden programında, İsmail Dükel’e konuk olan Abdüllatif Şener, Erdoğan’ın, Babacan’a yaptığı ümmet hatırlatmasını değerlendirdi.

Erdoğan’ın ‘sırtımızdan hançerlendik’ sözlerine yeni parti kuranlar ne dedi?

Abdüllatif Şener sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erdoan’a sert tepki gösterdi. Aynı akşam , TELE1 Ankara temsilcisi İsmail Dükel’in konuğu olan Şener, Ortadoğu projesinin İslam ülkelerini ve ümmeti bölmeyi amaçladığını ifade ederek, partili cumhurbaşkanın sözlerinin teknik olarak doğru olmadığını söyledi. Şener, programda, AKP’nin ekonomi yönetimini de eleştirdi.

AKP’li vekillerinden Erdoğan’a ‘Züğürt Ağa’ benzetmesi

Abdüllatif Şener, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Siyasi rekabet, ne ümmeti ne milleti bölmek anlamına gelmez. BOP eşbaşkanlığı ve Arap baharı(!)’nda ABD ile işbirliği yaparak İslam Ümmetini kim bölmüştü acaba” çıkışında bulundu.