Abdüllatif Şener: CHP Erdoğan’ın adaylığına sesini çıkarmadı, çıkaranları uyardı

Yayın tarihi: 20 Haziran 2023 Salı 8:50 am - Güncelleme: 20 Haziran 2023 Salı 8:50 am

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda oy kullanmadığına ilişkin sözleri “Kafa bulmak için söyledim” diyen Abdüllatif Şener, CHP’nin Erdoğan’ın Anayasaya aykırı olan üçüncü kez adaylığına ses çıkarmadığını, çıkaranları da uyardığını söyledi.

CHP’den istifası ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen eski AKP’li Abdüllatif Şener Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuştu. “Ben bir kere Çankaya seçmeniyim. Çankaya’da başka bir siyasi partinin adayının ön sıralara konulması nedeniyle binlerce CHP seçmeni partisine oy vermedi. Siz her bildiğinizi yapacaksınız, sonra seçmene ‘tıpış tıpış gidip oy kullanacaksınız’ diyeceksiniz. Neden oy vermediğini Çankaya seçmenine sorsunlar. Siz her türlü hinliği yapacaksınız, adayı dayatacaksınız ama buna herkes uyar mı?” diyen Şener çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Şener’in açıklamarı şöyle:

“GÖRÜŞLERİMİ SÖYLEDİM UYARILDIM”

“Programa davet edilen konuğa kime oy verdiği sorulur mu? Bunu açıklaması için zorlanır mı? Birincisi Anayasa açık, kimin kime oy verdiği bilinmemesi gerekir. İkincisi yine Anayasa’ya göre kimse inancını, dinini, siyasi görüşünü söylemeye zorlanamaz. Bunlar Anayasa’ya aykırıdır. Bana da yayında Anayasa’ya aykırı sorular soruldu. Ben de onların o sorularına karşılık o cevapları verdim. Meclis’te de bazı konular Anayasa’ya aykırı olmasına rağmen CHP sessiz kaldı. Örneğin Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığı Anayasa’ya aykırı. Buna parti sesini çıkarmadı. Hatta çıkaranları uyardılar. Cumhuriyet gazetesi seçimden 20 gün önce benden görüş istedi. Görüşlerimi söyledim ama hemen uyarıldım.

Daha önce bir televizyonda programa katılmışım. Bununla ilgili başka bir televizyona davet edildiğim için gelmişim ve konuşuyorum. Önce soruları iyi niyetli olarak düşünüyordum. Ancak anladım ki beni tongaya düşürmek, sansasyonel bir şeyler söyletmek istiyorlar. Başta iyi niyetli olarak gördüğüm tavırlarında değişiklik olunca ondan sonra böyle şaşıracakları şeyler söyledim. İyi niyetli bir program değildi.”

KIRGINLIĞINI ANLATTI

Abdüllatif Şener, CHP’den kopuşuyla ilgili olarak ise “Milletvekili adayı gösterilmeyebilirim. Ama listeye giremezsem bile bu konuda da nezaket gösterilmesini beklerim. Ancak liste belli olunca Kemal Bey ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Bey aradı. Seçimi kazandıktan sonra bu konuyu telafi edeceklerini, daha farklı bir görev verileceğini söylediler. Oysa bunlar listeler açıklandıktan sonra değil, liste açıklanmadan önce söylenmeliydi. Bu sürecin ayrıntısına daha fazla girmeye gerek görmüyorum” ifadelerini kullandı.

“KAFA BULDUM”

“Cumhurbaşkanlığı ikinci tur oylamasında geçersiz oy kullandığını” niçin açıkladığına ilişkin soruya ise Şener şu karşılığı verdi:

“Bana göre programda yayın adabına uyulmadı. Çapraz sorular yöneltiyorlardı. Ben de kafa bulmak için onları söyledim. İkinci turda geçersiz oy kullandığımı söyleyince, oy kullandığım sandıktan geçersiz oy çıkmadığını ilişkin tutanağı açıkladılar. Tutanaklarla, sandıktan çıkan her zaman aynı olmaz.”

Abdüllatif Şener ‘kafa bulmuş’