Abdullah Gül’den Bahçeli’ye yanıt

Yayın tarihi: 21 Mart 2021 Pazar 6:04 pm - Güncelleme: 21 Mart 2021 Pazar 6:18 pm

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisini eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP’li Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi ve HDP’ye kapatma davasının açılmasını eleştiren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü sert sözlerle hedef almıştı.

Bahçeli’den Abdullah Gül’e sert sözler

Bahçeli, Gül’e yönelik, “Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşünce ‘Gül’en yüzü asılan, HDP’nin kapatılmasıyla ilgili dava açılmasından rahatsızlık duyan 11’inci Cumhurbaşkanı’na diyeceğim de şudur; Artık Güroymak’a ‘Norşin’ diyen yoktur, o günler geçmiştir. ‘Gül’ diye ‘dikeni’ yutturanlar kalmamıştır. 11’inci Cumhurbaşkanı’na tavsiyem, eğer çok üzüldüyse, HDP’ye veya CHP’ye katılması isabetli ve tutarlı bir davranış olacaktır. Hatta çok da yakışacaktır, nitekim tencere yuvarlanıp kapağını bulacaktır” ifadelerini kullanımıştı.

GÜL’DEN YANIT

Gül ise sosyal medya hesabından yayınladığı videoyu, “2009 yılında Bitlis, Güroymak (Norşin) ilçemizde halkımız Türk bayraklarıyla beni böyle kucaklamıştı” notuyla paylaştı.

Gül’ün paylaştığı video şöyle: