Abdullah Çatlı’nın kızı babası için ‘iade-i itibar’ istedi

Yayın tarihi: 4 Kasım 2019 Pazartesi 5:41 pm - Güncelleme: 4 Kasım 2019 Pazartesi 5:41 pm

Ankara Bahçelievler’de, yaşları 20 ile 26 arasında değişen 7 Türkiye İşçi Partili (TİP) üniversite öğrencisi gencin katledildiği Bahçelievler Katliamı davasının sanıklarından olan ve adı birçok cinayetle anılan Abdullah Çatlı’nın kızı, babası için iade-i itibar istedi. Çatlı’nın kızı, ‘Ben dilerim ki babaannem hayattayken her camiada, devlet kademesinde oğlunun kahramanlığını cadde isimlerinde, kitaplarda, milli destanlarda görsün’ dedi.

Yedi TİP’li öğrencinin katillerinden olan Abdullah Çatlı için “anma” programı düzenlenirken, bir de “iade-i itibar” talep edildi.

Çatlı’nın kızı olan Gökçen Çatlı, “Ben dilerim ki babaannem hayattayken her camiada, devlet kademesinde oğlunun kahramanlığını cadde isimlerinde, kitaplarda, milli destanlarda görsün” derken, “Şayet kendisi hayattayken bu olmazsa ben biliyorum ki hepimizin gözü açık gidecek. Bizlerin vatanperverliği mazlumluk üzerine kuruludur. Bizler eğer devletimiz zora düşmeyecekse, eğer ona en ufak bir zeval gelmeyecekse, gelecekse de böyle bir talebimiz yok. Ama eğer devletimize zeval gelmeyecekse biz kahraman Abdullah Çatlı’nın iade-i itibarı zaten gönüllerimizde ama resmi iade-i itibarını talep ediyoruz” dedi.