Abdulkadir Selvi’ye ‘Kılıçdaroğlu’ yanıtı: Tamamen manipülasyon

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2022 Salı 8:02 pm - Güncelleme: 3 Mayıs 2022 Salı 8:03 pm

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile bir grup milletvekilinin cumhurbaşkanı adaylığı konusunda gerilim yaşadığını iddia etti. Selvi’ye yanıt CHP’li Sezgin Tanrıkulu’ndan geldi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu arasında polemik yaşandığını ileri sürdü.

Selvi, bugünkü köşesinde CHP’li milletvekillerinin Kılıçdaoğlu’na cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda uyarıda bulunduğunu, Kılıçdaroğlu’nun da bunun üzerine konuşma metnini yırtıp, grup toplantısındaki 12 dakikalık konuşmasını irticalen yaptığını iddia etti.

Kılıçdaroğlu’nun kürsüye çıkmadan önce bir grup CHP milletvekili ile görüştüğünü iddia eden Selvi, milletvekillerinin Kılıçdaroğlu’na “Cumhurbaşkanı adayını son anda öğrenmek istemiyoruz. Ekmeleddin İhsanoğlu olayında olduğu gibi yeni bir ‘Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz’ muamelesi ile karşılaşmak istemiyoruz” dediğini öne sürdü.

Rizeli esnaftan Nagehan Alçı’ya Che Guevara tepkisi: Özür dileyeceksiniz

‘GENEL BAŞKANIMIZ GRUP TOPLANTISI ÖNCESİ VEKİLLERLE GÖRÜŞMEZ’

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selvi’nin yazısına sosyal medya hesabından yanıt verdi. Tanrıkulu konuya ilişkin paylaşımında “Tecrübem ile sabittir ki, Abdülkadir Selvi’nin bu yazısı tamamen manipülasyon… Genel Başkanımız grup toplantısı öncesi milletvekilleri ile görüşmez. Saat 12.30 civarında Meclis’e gelir. GBV tarafından karşılanır. Sonra odasında çalışır” ifadesini kullandı.

Sezgin Tanrıkulu’na soruşturma

AKP heyetine AKP’li yurttaştan tepki: Bu hareket ne ya bu?