Abdulkadir Selvi’nin damadı Emre Öğütcen’e ‘fotokopi’ soruşturması iddiası

Yayın tarihi: 30 Kasım 2021 Salı 2:56 pm - Güncelleme: 30 Kasım 2021 Salı 3:25 pm

AKP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdülkadir Selvi’nin damadı Emre Öğütcen hakkında ‘soruşturma açıldığı’ iddia edildi. CHP’li vekil Öğütcen’e ilişkin iddiaları Meclis’e taşıdı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Emre Öğütcen hakkında bakanlığa “hibe” olarak aldığı fotokopi makinalarını Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’nin eşi Zehra Selvi’nin şirketi BİOS Madencilik’e verdiği iddiasıyla hakkında soruşturma açıldığı öne sürüldü.

Gazeteci Celal Eren Çelik’in konuyla ilgili kaleme aldığı yazıda, “Ankara kulislerinde dolaşan iddiaya göre Emre Öğütcen ‘teknik malzeme’ alımlarında DMO üzerinden alım işini yüklenecek yani bakanlığa mal satacak firmalardan kurumun ihalesine çıktığı malların üzerine bu firmaları ‘tercih etmek için’ ‘Hibe’ istiyor” dedi.

Çelik, var olduğunu iddia ettiği “hibe” sistemini “X firma X miktardaki ürünü bakanlığa satmak için teklif veriyor. Ancak bu bakanlıktaki “Satınalmadan sorumlu” yetkililer “Bu firmayı tercih etmek” için “X MİKTARDA” da makineyi kuruma “Hibe” etmesini istiyor. Malını satmak isteyen firmalar ise mecburen bu “Hibeleri” veriyorlar. Hatta iddialara göre sadece devletin kurumuna değil satın alma yetkililerine de “Özel jestler” yapılıyor işi bitirmek için. Bu kimi zaman bu yetkililerin çocuklarının özel okul taksitinin ödenmesi, kimi zaman aile boyu iPhone telefonlar, bilgisayarlar, kimi zamanlarda tatil masrafları oluyor. Tabii bu “Jestlerin” şekli ve miktarı işin büyüklüğüne göre değişiyor. Ama en yaygını makine “Hibesi”…” diye anlattı.

Çelik, şöyle devam etti:

“İşte bu “sistem” böyle güzel güzel işlerken iddialara göre bundan 2 hafta kadar önce “Damat” Emre Öğütcen daire başkanı olduğu bakanlığa 18 fotokopi makinesinin alımı için 7 makinenin de ayrıca “Hibe edilmesini” APEX isimli Ankara firmasından talep etti. Bu arada “Fotokopi makinesinden ne olur?” demeyin. Bahsettiğimiz makinelerin en ucuzu 4500 Dolar’dan başlıyor ve çok çok daha pahalı modeller mevcut. Yani 7 makine “Hibe” edildiğinde bugünkü kurla 377 bin 445 TL’lik bir rakam sadece 1 işten ortaya çıkıyor. Bu da “En ucuz” makine üzerinden yapılan hibeler. Yani varın daha pahalı olan makinelerde yapılan böylesi “Hibelerin” ederini siz hesap edin.

APEX firması 7 değil 6 makine “Hibe” edebileceğini söyleyince “Damat” Emre Öğütcen rest çekiyor,malı 7 makine hibe edilmez ise APEX isimli firmadan almayacağını belirtiyor ve APEX isimli firma 7 makineyi “Hibe” etmeyi kabul ediyor.. Makineler APEX isimli firmanın ana distribütör firmasından İstanbul’dan gönderiliyor. Normalde APEX isimli firmanın bu makineler için kendisinin irsaliye keserek makineleri bakanlığa teslim etmesi gerekirken irsaliyeleri İstanbul’daki ana distribütör kesiyor. Böylece APEX sadece “Kurulum yapan” firma gibi gözüküyor.”

“SKANDAL BOYUT BUNDAN SONRA BAŞLIYOR”

“Ama işin skandal boyutu bundan sonra başlıyor…” diye yazan Çelik, yazısını şöyle sonlandırdı:

“Ankara’nın Altındağ ilçesinde Hamamönü semtinde bir şirket var: BİOS MADENCİLİK. Bu şirket önce Ankara Çankaya’nın en prestijli semtlerinden Çukurambar’da kuruluyor, daha sonra adresini Altındağ İlçesi Hacettepe Mahallesi olarak değiştiriyor. İşte iddialara göre “Damat” Emre Öğütcen’in bakanlığa “Hibe” olarak aldığı bu fotokopi makinalarından birisi 2 hafta kadar önce akşam mesai saati bitiminde bakanlıktan çıkartılarak Altındağ semtindeki bu şirkete götürülüyor. Devletin makinesinin bakanlıktan çıkartılıp bir özel şirkete götürüldüğü o anların kamera kayıtlarına yansıdığı belirtiliyor.

İşte efendim bu devletin makinasının götürüldüğü BİOS MADENCİLİK firması kimin dersiniz? Abdülkadir Selvi’nin eşi Zehra Selvi’nin! Yani “Damat” devletin kurumuna normalde istememesi gereken bir “Hibe” isteyip o makineleri bakanlıkta iş verdiği firmadan yine bakanlık adına alıyor ama bu makineyi de kayınvalidesinin şirketine götürüyor.

İşte olay bundan sonra patlıyor… Bakanlık içerisinden bir şikayet ile birlikte müfettişler harekete geçiyor. Önce devletin makinesini Abdülkadir Selvi’nin eşinin şirketine götüren “Damat” Emre Öğütcen’in makam şoförü müfettişler tarafından soruşturmaya alınıyor, şoför bildiği her şeyi anlatınca yine bizzat “Damat” Emre Öğütcen’in makam şoförü ile birlikte Abdülkadir Selvi’nin eşi Zehra Selvi’ye ait şirketin merkezine gidiliyor.

Devletin makinesi Abdülkadir Selvi’nin eşi Zehra Selvi’nin ofisinden çıkıyor ve kodu ile birlikte bu durum tespit ediliyor. Müfettiş tespit tutanağı tutuyor. Müfettiş bu devlete ait malzemenin faturasını sorunca cevap verilemiyor. Müfettiş de “Ben anladım anlayacağımı” cevabını veriyor. Bu yaşanan olaydan sonra “Damat” Emre Öğütcen bakanlığa gittiğinde kuruma alınmıyor ve görevinden azledileceği söyleniyor.”

YAZININ TAMAMI

CHP’Lİ ÜNAL MECLİS’TE GÜNDEME GETİRDİ

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünal da iddiaları TBMM’de gündeme getirdi.