Abdülkadir Selvi Veysel Ulusoy ve Ümit Özdağ’ı hedef aldı

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 8:34 am - Güncelleme: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 8:34 am

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ENAG kurucusu Veysel Ulusoy’u hedef aldı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a “darbecinin oğlu” dedi.

Abdulkadir Selvi Hürriyet’teki yazısında ENAG’ın kurucusu Veysel Ulusoy’u Cumhuriyet Gazetesi’ndeki yazısına ‘masum değil’ diyerek hedef gösterdi. Selvi ENAG’ı da “Muhalefetin oluşturmak istediği algı operasyonuna lojistik destek sağlamakla” suçladı.

Selvi, Ulusoy ve Özdağ’ı hedef alan yazısında şu ifadeleri kullandı: “Her üründen en yüksek olanın fiyatını alıp bunu da enflasyon oranı diye açıklayan ENAG’ın, muhalefetin oluşturmak istediği algı operasyonuna lojistik destek sağladığı ortaya çıktı. ENAG’ın başındaki Prof. Veysel Ulusoy, ilmi kariyerini muhalefetin gardrobuna asmasına rağmen, algı operasyonlarına devam ediyor.”

‘MASUM DEĞİL’

“Bu yazı masum bir yazı değil. Bu benzetmeler tehlikeli benzetmeler. Veysel Ulusoy yazısında “tek kişi” yönetimi diyerek, “aile hükümeti” vurgusu yaparak zaten vermek istediği mesajları veriyor. Tehlikeli bir kapıyı işaret ediyor. Veysel Ulusoy’un Sri Lanka ile Türkiye kıyaslaması, değil bir profesörün, değil unvanında ekonomi profesörü yazan birinin; okuma yazması olan bir kişinin dahi utanarak imza atacağı yanlışları içeriyor.

‘DARBECİNİN OĞLU’

Bu ajitasyonu darbecinin oğlu olan Ümit Özdağ bile yapamazdı. Ama zaten maksat Sri Lanka’yı felakete sürükleyen ekonomik göstergeler üzerinden bir değerlendirme yapmak değil. Maksat, “tek adam” ve “aile hükümeti” algısı üzerinden Sri Lanka’daki halk ayaklanmasına selam çakmak. Ülkesinden kaçan Rajapaksa üzerinden mesaj vermek. Biz bu kafayı biliriz. Veysel Ulusoy’un ekonomik göstergeler açısından yaptığı Sri Lanka-Türkiye benzetmesi ise tam bir felaket. Demirel’in deyişiyle Türkiye’ye yapılmış en büyük bühtanlardan biri…”

‘KILIÇDAROĞLU TEK ADAM ALGISINA LOJİSTİK DESTEK SAĞLIYOR’

Gelelim “tek adam” ya da “aile hükümeti” benzetmesine. Kılıçdaroğlu da bunu çok sık yapıyor. Veysel Ulusoy ise Sri Lanka’dan muhalefetin oluşturmak istediği “tek adam”, “diktatör”, aile hükümeti” algısına lojistik destek sağlıyor. Biz bu tehlikeli zihniyetin amacının ne olduğunu iyi biliriz.”